så kan det va

god kväll!
en vecka av min semester har gått, nu har jag en vecka kvar. ska se till att den blir bra.
i fredags när jag skrev så vaknade billy precis innan jag skulle publicera. tröttisen sov i nästan 3 timmar tror jag. så vi gjorde inte så mycket. efter kl. 20 åkte vi hem en sväng till mamma & pappa i brist på annat.
igår tog jag & billy en morgonpromenad. vi gick och kollade på hästarna som inte är så långt ifrån oss. kumla ridklubb ligger ju där. tog en sväng i fredagsmorse också vid 9 och då var det jättevarmt. igår gick vi vid 8 och då var det lite svalare. senare på dan blev det bad i Askersund med morgan, mia, erik, josefin och barnen. skönt att svalka av sig. synd att det inte var lika varmt i luften bara. men skönt ändå :) efter det åkte jag, christian & billy och handlade lite sen blev det hem och fixa tacos! mums :)

idag fyller min syster erika 19 år, så vi har varit och firat henne. smörgåstårta fick vi med :) haha hon ska alltid ha det, vad hon än fyller! gott för oss ;) billy badade i poolen som mamma har köpt (en liten barnpool) och det gillade han, han som inte var så förtjust i det. skönt för han att svalka sig i värmen :)
kom hem vid 19:15 och billy har sovit sen en liten stund innan det då han somnade i bilen på väg hem.
min sambo har då också sovit en stund nu, däckade strax efter vi kom hem (behöver jag nämna ordet öl?).
ja, och själv har jag suttit och kollat på några avsnitt av once upon a time. funderar på om jag ska plöja igenom ett till innan jag går och lägger mig.


fredag.

löningsdag - som man har väntat på denna dag! men inte så mycket att hurra för ändå efter räkningarna är betalda och matpengar undanlagt. i vanliga fall har vi varit ute och shoppat just på löningsdagen, men inte nu. vi var en sväng mot Marieberg förut för att köpa en till present till erika som fyller på söndag, och så blev det lite annat nödvändigt som tvål, nya tandborstar..
vi har ju själva valt att bo dyrare, hyran är ju nästan det dubbla än vad vi hade innan.. så nu blir det verkligen ingen onödig shopping. jag köpte ju en tröja och två linnen till billy på Marieberg men han går ju alltid först. klart man ska köpa kläder till sitt barn. dessutom behövs det mer linnen nu när vi har denna värme. kan vara bra att ha något att byta med. det är ju inte så att jag behöver. på hemvägen somnade han i bilen och har sovit sen dess.. vad är det nu, ca 3 timmar?! nånting sånt iallafall. och vad har vi gjort - inte ett skit! suttit ute på altan lite, och nu spelar christian och jag skulle dra igång once upon a time som jag har lite att kolla ikapp (typ en säsong, haha!). men smart som jag är så tog jag hem fel säsong. jag kollade ju för sjutton häromdagen och så skulle jag ta hem resten av avsnitten, ja då tog jag från säsong 1.. smarto. ajaa, bara att vänta och se om jag hinner kolla på något avsnitt innan billy vaknar. annars får det bli till kvällen. de senaste kvällarna har det varit vårat nöje. christian spelar och jag kollat serier ;)

jag tänkte ju passa på att sola förut när billy ändå sov men orkade mig inte ut i värmen.. nu börjar vi få sol på baksidan igen så kanske hinner ut en stund istället. man vet aldrig! :)

bild från när vi var vid tisarens camping i söndags.




fortsättning

jag har ju jobbat också såklart. kört på sommarschemat då jag suttit i trädgårdskassan. när vi öppnade den, april/maj nångång så rullade det på rätt så bra. det var ganska mycket folk. men nu den senaste tiden i juni/juli så har det varit så himlans dött! de flesta har ju köpt jord, blommor, trädgårdsmöbler, grillar och allt sånt så nu är det inte många såna kunder, utan det blir mest såna som kommer med andra smågrejer för att det var längre kö i de andra kassorna. självklart köper folk det andra med men inte lika mycket sånt nu. men men.. nu har jag iallafall semester i två hela veckor! :D inne på dag 4 idag så lite till har jag ledigt. sen efter det skulle det vara sista veckan i trädgårdskassan men hörde i helgen när jag jobbade att den säkert skulle stängas igen efter denna just för att det är så dåligt med folk. förstår ju, vem fan vill åka och handla när vi har denna värme? iallafall, sen går jag på vikariatet som jag har fram till nyår.

mitt i allt så har jag fyllt hela 23 år. hade dock inget firande förrens vi hade flyttat då det kunde vara lite trevligare. efter det körde vi på lite grill/inflyttningsfest. väldigt trevligt :)


vi har varit i harge för lite sol, bad och picknick med tony och linda. inget bad för mig och christian dock. billy tyckte väldigt mycket om att få bada och hållas vid vattnet. det var hans första gång att bada i sjön så det var kul att det gick så bra :) i söndags var vi vid tisarens camping och så blev det bad för billy. i tisdags var vi till veen med mamma, erika och emilia och då badade såklart emilia och billy. han börjar bli en riktig vilding. han är inte så förtjust att bada i pool, utan det ska vara sjö. då kan han ju springa själv med. men hans lilla pool är inte så populär.

 


idag blev det faktiskt mitt premiärdopp för i år :) vi var till Askersund med morgan och mia. så efter vi fått i oss mat tog vi oss vidare till vattnet. väldigt skönt faktiskt och inte sådär kallt som det brukar vara i början. inte allt för kallt iallafall :) billy hölls till vid kanten(inte själv såklart!) med sin hink och spade så han grejade, hehe! det gick även bra att ha med han lite längre ut men sen ville han in igen. men vissa gånger gick det bättre. efter badet blev det glass!


vi har varit på bröllop också. det var min morbror Magnus och Therese som gifte sig den 5 juli :) dom var superfina och det var kul att få vara med på deras stora dag :) har dock bara bilder på christians mobil men en bild på mig och billy har jag iallafall som christian tagit. fick låna en fin klänning av linda då jag inte hade nånting att ha på mig :)

 
vi har hunnit med en tripp till Ullared också :) vi åkte neråt med morgan och mia på torsdagen så vi kom ner på kvällen. på fredagen, självaste midsommarafton, blev det shopping! :) det blev mest grejer till billy men också lite nytt hem. kul med lite nytt och fräscht när man flyttar till nytt. det gick jättebra att ha med billy. han var väldigt duktig. just lite svår att roa under bilresan. han somnade en liten stund efter Jönköping.. på hemvägen blev det lite skrik och två spyor men annars gick det bra. vi tog lite pauser också.



i början av veckan blev det lite målarjobb. mina föräldrar ska hyra morfars hus, så jag har målat Emilias blivande rum. nu är det inte blått, utan rosa! det blev fint, och emilia är nöjd. som hon har längtat efter att ha ett eget rum! nästa projekt blir erikas rum nere i källaren. vi har redan börjat riva tapet och spackla lite.

nästa vecka blir det Kolmården :) vi är ett gäng som ska åka så det ska bli kul! förra året var vi där med men tror det blir roligare för billy i år nu när han vet mer och så :) tagga!

nehej, nu har jag skrivit lite vad som har hänt sen sist. nu blir det läggdags!
 



dags igen

nu är det väl på tiden att jag skriver lite. såg att det var över två månader sen och det har ju hänt lite sen dess. för ca. en månad sen så flyttade vi. så nu bor vi på den andra sidan av kumla. en fyra, nedreplan.. så baksida ut mot skogen. perfa!nasse trivs jättebra också vilket är skönt. han har ju fått varit ute innan vi flyttade till den förra lägenheten. billy kan springa ute med. ibland vill han smita iväg den busen, haha! tydligen följde han med nasse en liten bit in i skogen. upptäcksfärd kanske? jag trivs iallafall, så himla skönt. och lugnt dessutom med. nu har ju inte alla flyttat in ännu i området. i våran byggnad är det bara vi som bor så det är tre lägenheter till som ska fyllas. de som ska bo bredvid oss flyttar in i september så vi får det extra lugnt ett tag till :) sandlåda och rutschkana/klätterställning har vi precis utanför oss så där vill billy ofta hänga. sen finns det en annan lekpark bara en liten bit bort (där vi var mycket i våras när vi gick och kikade runt här) och den är jättebra, sandlåda, klätterställning, rutschkanor, gungor.. :)




vi har även köpt en växasäng till billy så den har han sovit i några gånger. det har gått jättebra och han har sovit hela nätterna. han har gnällt till på morgonen så har jag hämtat han, värmt mat och sen lagt han mellan oss efter han ätit. och så kanske sovit till 8-9 (som han brukar sova till). men för ett par dagar sen vaknade jag av att billy kom in i vårat sovrum så det var ju jättebra att han kunde komma in själv :)

billy utvecklas mer och mer och det är så kul att se! han lär sig massa nya ord och vissa namn har han lärt sig att säga också :) det senaste ordet han säger nu är öl. hahaha! han säger det även om man har en colaburk. lilla busen! cykla och nycklar är också några av de senaste orden har lärt sig. otroligt vad fort det går med min prins. tänk, om mindre än 2 månader fyller han 2 år. ojojoj! hela 2 år.
när semestern är slut ska han börja på nytt dagis här borta. förhoppningsvis går det bra! men det tror jag :)

gjorde först ett långt inlägg men delar upp de lite för det blir så jobbigt att läsa när det blir för mycket text. vårat internet har ju inte funkat sen vi flyttade men kom igång igår. tydligen hade de glömt slagit på något grej. grrrrr! som jag har ringt. men nu kommer jag igång igen och ska försöka skriva mer :)
 

RSS 2.0