spindeljävel


sitter just nu och bara väntar.. christian slutar om 30 minuter, och om en timma kommer det en från trygg hansa och ska prata lite försäkringar och så. jag fick samtal därifrån i måndags och de erbjuder gratis rådgivning när det gäller att välja försäkring. eftersom vi ska ha barn så är det bra att ha sån försäkring med. 

igår dammsög jag + torkade golven. jag städade även i badrummet så det blev rent och fräscht där :) så idag har jag inte gjort mycket. tagit det lugnt mest. sen tänkte jag ge mig ut på en promenad + kanske ta lite kort med. får se om jag får med mig christian :) även tvättning står på schemat ikväll. 



höll på att avlida förut med! stod och plattade håret och ser sen i spegeln att det är något svart på min tröja, typ nästan vid kragen. en liten spindeljävel!! lite tjockare också. tänkte först att det kunde vara ludd men såg sen att den rörde sig lite. jag slet av mig både tröjan och linnet under och skakade på dom som fan. men ingen spindel jag såg. när jag var på väg att ta på mig igen tänkte jag kolla i bh:n, ifall den skulle kommit dit. och där var den ju! lugnt och sakta tog jag papper och klämde ihop den och sen spolade ner. uuuuuuuh! :s hatar spindlar! och hur fan kom den dit? från hårborsten? plattången? eller satt den nånstans och sen hoppade på mig? äckligt, i vilket fall som helst.

nej nu ska jag nog sätta mig på balkongen och få lite sol på mig, om den inte försvinner bakom alla moln.

25+3


och så var det en ny vecka igen!

i lördags var vi till vretstorp och "firade" mamma på morsdag, istället för igår. innan hade de varit iväg till gallaberget. emilia hade badat och erika fiskat. det är jämt kallt där tycker jag.. men nu var det några år sen som jag badade där.
på hemvägen sväng vi in till tony och linda. kollade på eurovision-finalen där.. kul att sverige vann! :D äntligen ett bra bidrag som skickades iväg! de andra länderna hade då inga bra bidrag alls. de flesta var lugna, tråkiga och lät så deppiga. nej, sånt vill vi inte ha!
igår var vi hos svärmor. väldigt fint väder hade vi! promenad, solning, lite stenplockning i vattnet (som var skönt). trevlig dag.

dessutom.. ullaredsresa är bokad!! :D senare i veckan åker jag och mia bussresa ner för att shoppa! ska bli great! jag har skrivit ihop en liten shoppinglista. mest babygrejer ska jag köpa. även jag måste ha lite andra kläder som jag kan gå i under sommaren. det är inte så många byxor nu som jag kan ha. mjukisbyxor och långa leggings är inte så roligt att gå i jämt, iallafall om det är varmt! några större tröjor måste jag också införskaffa mig. några av mina börjar puta ut en del ner till (just oversize-tröjorna) och det är ju inte så himlans fint kanske. första gången som jag åker buss ner. kul också att åka ner under den här årstiden. det har ju typ alltid blivit på hösten som man har åkt annars. första gången jag var nere så var det i juni, men det är ju snart 5 år sen.

jag måste och försöka fixa så att den där rutan försvinner som kommer upp på bloggen. för vissa kommer den inte upp. konstigt att den gör det för en del.. vet inte alls hur den har hamnat där. jag har mejlat och frågat hur den kan ha hamnat där, och det kan vara så att om jag har tagit nån bild eller text från den bloggen så följer det med, om de har användarnamn och lösenord på sin blogg. meeen, det är ju just det. man måste ju skriva i det, annars kommer man inte in på bloggen. och jag vet inte alls vem det är. dessutom.. texterna fixar jag själv, och bilderna brukar jag fixa med innan. men men.. hoppas att det fixar sig för jag har inte lust att göra om bloggfan nu!

skumt..


när jag klickar upp min blogg så kommer det upp en windows-säkerthetsruta.. man ska fylla i användarnamn och lösenord. men det står ju ett helt annat bloggnamn också. jag har ju inte ens lösenord på min blogg. skumt! blir det så för er med? om ni går in på min?

iallafall.. idag är det torsdag, vilket jag trodde var igår, ganska ofta! så blir det väl när man är arbetslös antar jag. idag har jag inte gjort så mycket. steg upp efter 6 för att skjutsa christian till jobbet. annars nu åker han med sin pappa men idag började han tydligen senare. när christian säger åt mig att gå upp så svarar jag bara: "nej, jag vill inte." haha, som ett litet barn. jag fick iallafall åka hem och lägga mig igen efter. låg till 11! jag har fått börjat ätit järntabletter nu för jag hade ganska lågt blodvärde.. så jag kanske blir lite piggare med? jag har ju aldrig kunnat sova så här mycket innan som jag gör nu. gick till maxi en sväng förut med och handla lite. inte så smart att gå i mjukisbyxor. jag skulle ha tagit kortbyxor.. hot hot hot!

idag blir det grillning tror jag. såna här dagar är det gott med grillat, men jag vill ändå ha något kallt. kall mat.  vi grillade igår hemma hos tony och linda. det smakade bra :) senare var vi ute på 1 ½ timmas promenad. väldigt skönt! men inte det skönaste att gå så länge i tofflor. det kändes väldans mycket i fötterna efteråt, och även idag. och i knäna! man skulle ha skor i bilen..

imorgon kommer också en feting lön!! :D sista lönen från städ-team + slutlön (så det blir typ 2 löner) och så lite grann från miljöteamet :) det gillas väääldigt mycket!

lila converse


det känns att jag har farit runt en del idag. dagen började med ett besök hos barnmorskan, det första här i kumla! barnmorskan verkade väldigt bra och var jättetrevlig :) skönt det! hon kollade mitt blodtryck, tog blodprov, vi fick lyssna på fosterljud (som jag tror att det heter?). det lät väldans mycket!

direkt när jag kom hem så följde jag med mamma och erika. först till caféet vid sommarlagret. där åt vi mat! sedan åkte vi till ö&b, skopunkten och till sist skokanonen. erika skulle kolla efter skor. skokanonen hade 50 % på allt på grund av konkurs. erika hittade ett par lila converse, snygga! jag tänkte att jag tvungen att prova ett par jag med och de var sköna! :) det såg inte så dumt ut för den delen heller på mig. jag provade på skopunkten, fast inte converse utan fejk, eftersom de var billiga. men jag gillade inte alls hur det såg ut eftersom jag ogillar mina ben ganska mycket! mamma köpte iallafall de lila conversen till mig! :) väldigt snällt! jag sa då att jag kunde ju ta de som tidig födelsedagspresent! idag är det 4 veckor kvar tills jag fyller. 50 %, så de kostade alltså 325 kr. nu har jag och erika likadana skor.. igen!! haha. jag vet inte hur många likadana skor vi har haft under åren. men snygga är de iallafall! jag som har varit helt anti såna. mina första converse! woho, haha!



efteråt var jag hemma en liten sväng innan jag åkte vidare mot hallsberg till arbetsförmedlingen. jag var kallad till en rekryteringsgrej: lokalvårdare på mcdonalds. de behövde från mitten av juni och då är det ingen idé för mig att ens tänka tanken att jobba där eftersom jag redan har sommarjobb på g. jag ska jobba på miljöteamet v. 26-29 (möjligtvis 30+31 också, men det är inte säkert). så veckan efter midsommar börjar jag. bra att det blir lite jobb iallafall :)

igår var vi i vretstorp och firade lillasyster emilia som fyllde 8 då. sjukt att det har gått så fort redan! när jag och christian blev tillsammans så var hon bara 2 ½ år, haha! hon växer fort. mamma hade gjort en god smörgåstårta. inte en vanlig, utan på hönökaka. lite annat, men mumsigt! :) mot kvällen grillade vi. men mätt var man ju fortfarande.
jag sov länge igår! jag skulle upp och jobba igår, så jag gick upp 5.20. då hade jag fått ungefär 4 ½ timmars sömn. det gick fort att jobba! när jag kom hem vid halv 9 så gick jag och la mig. sov då till halv 2! jag var så himlans trött! jag hade säkert kunnat sovit längre, men jag tyckte att det var dags att gå upp då.



emilia med gitarren hon fick av pappa! den gick hon runt med hela dan, haha!

det börjar också kännas mer och mer från den lille inne i magen ♥ igår när jag & christian skulle sova så låg vi och pratade med han och frågade massa. och svar, det fick vi! haha. christian kände spark igår för första gången. sen blev det lugnt. han orkade väl inte med alla frågor sen, haha!

nehe, nu ska jag ta och fixa lite mat!


hemklickat


detta klickade jag hem häromdagen från ellos. ett startpaket, som kostade 299 kr men man fick ju 50 % så då blev det billigt :) 150 kr! kanske ska beställa det gröna också. eller vad tycks?


man var ju tvungen att beställa för minst 200 kr, så då slängde jag med dessa byxor med :) finns även med svarta och röda mönster.


sömntuta


både i måndags och idag sov jag länge. idag gick jag upp vid halv 12, men vaknade strax före 11. men under morgonen hade jag sovit till och från. måndag, igår och idag har jag fått skjutsa christian till jobbet för det var någon som snodde hans moppe mellan fredag och lördag. så jag har fått pallra mig upp vid 6.15. idag var jag väldigt seg upp. christian börjar 6.30 och vi brukar väl åka vid 6.20. han går jämt ner i förväg och startar bilen, och jag ligger kvar i sängen. vaknar till och ser att klockan är 6.24!! då blev det lite bråttom ner.

när jag kom hem la jag mig i sängen. ringde också och bokade telefontid hos barnmorskan.. 11.15 fick jag tid.
jag har ju ofta känt mig snurrig när jag står upp en stund, typ när jag diskar eller lagar mat. men det har varit lugnt ett tag nu. igår var jag i hallsberg för jag skulle träffa hon som håller i det där med jordgubbsförsäljningen. det var jag och två andra tjejer där, de skulle väl jobba då igår. ena på förmiddan och den andra på eftermiddan. så vi fick gå runt och blev visade hur man skulle göra vissa grejer och så. när vi står där man säljer jordgubbar och blir visade hur man ska göra och vi har stått ett bra tag så började jag känna mig jättesnurrig, mer än jag gjort tidigare! till slut uppfattar jag inte vad som sägs så jag frågar om det är okej om jag sätter mig ner en stund för jag blev så snurrig. tydligen så tuppar jag av eller något för helt plötsligt så har jag spytt! både på mig och på golvet var det. jag kommer inte ihåg att jag gjorde det, bara att det var ute liksom. så det var bara att sätta sig på sidan, torka av sig, upp på toa och torka av mer, sen ut och sätta mig. hon som höll i det där kom sedan ut och frågade hur det var med mig, och om jag fortfarande var intresserad av att jobba. isåfall skulle hon ringa mig i början av nästa vecka så skulle hon fixa så jag kunde vara med en hel dag. men nu vet jag inte om jag vågar det ifall det skulle bli sådär igen.. men men, vi får se.

hon barnmorskan sa iallafall att det kunde vara blodtrycksfall, så jag får ha mig med något att äta om jag börjar känna mig snurrig. typ en chokladbit eller frukt. bäst att köpa på sig lite då som jag kan ta mig mig om vi är ute och så. jag ska också vila mycket och ta det lugnt nu dagarna som kommer. hoppas att det blir bättre. även för några år sen så har jag blivit så, snurrig när jag står upp en stund. det funkar inte för mig.. så det är bäst att äta något när det behövs!

så igår var det bara att åka hem, duscha och sen slänga kläderna i blöt så det inte skulle stinka i hela lägenheten. tur att vi ska tvätta idag! efteråt tog jag mig en sväng till marieberg. jag lämnade tillbaka ett album på bokia som jag köpte där i lördags när linda och jag var där en sväng. det var en sånt där med svarta sidor. jag hittade ett på rusta för 90 kr mindre så då tänkte jag köpa där. det från bokia hade dessutom en text på framsidan som jag inte gillade. tog en runda på panduro med och köpte lite småpyssel. jag åkte till ö&b efter mb och där köpte jag ett sådant album + lite till. sist blev det rusta, och där var albumen slut så det var tur att jag köpte på ö&b. lite annat blev det där. började pyssla när jag kom hem. jag ska nämligen göra en sån där "boken om mig" till våran lilla knodding som kommer om bara några månder :) roligare att fixa ihop eget kanske istället för att köpa? det kanske blir att man får sånt sen med, men iallafall.. jag har satt in alla ultraljudsbilder (köpte fotohörn så slipper man limma fast bilderna) och gjort plats för att familjefoto. eller, plats finns det ju. men jag gjorde en liten ram av stickers som jag köpte. kanske tar kort nån dag på det.

oj, nu har det blivit väldigt mycket text mot vad jag brukar skriva!
dags att chilla vidare med en katt på varsin sida om mig. en snarkande morris på vänster sida och en nassegos på höger ♥


shopping.


idag ska vi fixa lite vårfint på balkongen. blomlådor och blommor ska inhandlas. även blommor till träkrukorna på väggen. så en tripp till blomsterlandet blir det idag, kanske svänger in där i mosås också och kollar efter blommor. det är dags att det blir fint där ute nu! mer vet jag inte vad vi ska hitta på idag. får se senare!

gårdagen börjades med simning med linda, tredje dagen denna vecka. gött! jag och christian gick en runda på marken när han kom hem. det blev bara lite marknadsnougat och brända mandlar, det vanliga! strumpor köpte jag ju sist på askersundsmarken. vi hade tur.. när vi skulle gå dit så slutade det att regna, och när vi kom hem så började det igen! åkte sedan mot ikea för lite shopping + mat. det blev även en sväng till babyproffsen och gp (de har massa barngrejer + symaskiner, här i kumla). efteråt for vi till tony & linda. åt tacos och kollade på film! baksmällan 2. bra film :) meen, jag missade väl några snuttar eftersom jag somnade till, haha!


nej nu ska jag fixa mig så vi kan åka sen :)

dagens



första sparken?


troligtvis så kände jag av första sparken igår. det var när jag la mig ner en stund på rygg i sängen som jag kände att det 'puffade' till i magen! det är en del som har frågat om jag har känt något. men det har varit svårt att svara på eftersom jag inte vet hur det ska kännas. det är ju ändå första barnet. men igår kände jag faktiskt :) jag antar att det var det iallafall. jag börjar längta mer och mer nu! tänk, imorgon har det redan gått 23 veckor. det är ungefär 17 veckor kvar. helt sjukt! jag kan inte fatta att det har gått så fort.. ♥

igår ställde jag alarmet så att det skulle ringa 10 idag. jag och linda skulle simma vid 11 så jag tyckte att det var bäst att ställa alarm, även fast jag inte brukar sova så länge. men tro på fan. när alarmet ringde kl. 10 så låg jag och halvsov. inte trodde jag att klockan var så mycket redan. jag hade alltså sovit 10-11 timmar. säkert 10, eftersom jag hade halvsovit lite på morgonen. jag antar att jag behövde den sömnen? simmade iallafall en timma. gött :)




jordgubbsförsäljare?




idag slängde jag iväg en jobbansökan som jordgubbsförsäljare i hallsberg. förut fick jag ett samtal därifrån och hon som ringde frågade om jag fortfarande var intresserad. tydligen så är det en del som inte blir det längre när de väl blir uppringda. men jag är ju det :) hon frågade också om jag isåfall kunde tänka mig att jobba i örebro med. jobbet höll på tills i slutet av juli, så det skulle ju vara lagom för mig då. hon skulle spara min ansökningar och så får vi se om hon hör av sig igen. man kan ju hoppas att det blir något med det! :)

eftersom jag städade och grejade igår så har jag kunnat tagit det lugnt idag. film och soffhäng, precis som nu ikväll. vi har ätit hemmagjord pizza och kollat på she's the man. alltid lika bra :) hela dan har jag haft sällskap av nasse bredvid mig. han har sin plats han!

även om jag är mätt nu så blev jag sugen på någon god efterrätt. men inte köpte jag något. det räckte kanske med att jag köpte igår? då blev det ju tobleroneglass (från carte d'or). och så var jag tvungen att testa en av de nya smakerna som loka har kommit med. det fick bli päron & pitanga. den smakade inte så himlans mycket tyckte jag. det var en svag smak av päron. men den funkade! jag får testa en annan smak nån dag. måste ju passa på att prova när det kommer nya smaker :)


dagens



babyclothes


maxi har de haft rea på barnkläder, så för ett tag sen passade jag på att köpa lite.



2-pack byxor. ena med apor och det andra enfärgat.
en mjuk mysig overall. gulligt med de små öronen.



två stycken 2-pack med byxor.


hemglass


för ett tag sen skickade jag iväg en jobbansökan till hemglass som sökte folk. idag fick jag samtal därifrån och jag blev frågad om jag fortfarande är intresserad. och det är jag ju! arbetslös som jag är. så imorgon ska jag iväg på en liten arbetsintevju! :) de höll på att ringa runt lite och höra om de som sökt fortfarande var intresserade och som de ville träffa och prata mer med. kul att de ringde! :) spännande.


idag kunde jag sova hur länge jag ville (inte för att jag brukar sova så särskilt länge ändå..). det var ingenting speciellt som jag skulle upp till. men jag blev lite väckt av christian som ringde när han hade frukost. tur för han att jag var halvt vaken! ;) jag gick upp efter en stund och åt frukost.

diskat, bytt gardiner i sovrummet, rensat barnkläder och dammsugit har jag gjort. nu har jag tagit en paus innan jag ska börja med maten. baconinlindad kyckling ville min sambo ha idag, och till det blir det nog hemmagjorda klyftpotatisar. medans maten står inne i ugnen så ska jag torka golven och sen ta det lugnt.
gardiner i sovrummet böt jag bara för att det skulle bli mörkare där inne. när jag böt överallt så fick det bli gröna därinne, men eftersom vi inte har införskaffat oss en rullgardin än så blir det så ljus på mornarna. så nu fick det bli likadana gardiner fast svarta! :) hoppas det hjälper lite iallafall.

för ett tag sen fick vi massa barnkläder från svärmor som är efter christian och hans syskon. vi har rensat en gång, och idag fick det bli ännu en gång. bort med alla tjejkläder! dom behöver vi ju faktiskt inte. sen fick massa annat åka bort också. sånt som var väldigt slitet i tyget, välanvänt och som var väldigt utdraget eller vad man ska säga.. även lite annat rensades bort!

nej, dags att börja med maten!


promenad + foto 6/5






























jobb + sim


idag är jag väldigt väldigt trött! vaknade till imorse och så tänkte jag att det inte var nån idé att somna om, för jag skulle ju snart upp. men när jag sen kollade på klockan efter ett tag så var den bara 4.30!! kul. somnade om sen igen och vaknade av alarmet som ringde 5.50. jag var tvungen att ut och flytta bilen! ibland finns det inga parkeringar lediga så mot kvällen (och likadant på helger) brukar vi parkera bilen här utanför på parkeringen som hör till skolan. men jag var ju tvungen att upp och flytta på bilen och som tur var så fanns det lediga platser. så jag sprang ut i pyjamas och tofflor, drog på mig jackan också. sen gick jag raka vägen till sängen och låg tills alarmet ringde igen 6.45. jag jobbade nämligen idag! jag blev tillfrågad om att städa på swedbank i hallsberg idag, och självklart tackar jag ja till allt jobb nu som jag kan få. det är ju bara 1 ½ timme där med, så det gick fort :) jag var där lite förra året under sommaren så jag visste ju vad som skulle göras.

promenad + fotodags igår.



efteråt vore det inte alls fel att åka hem och sova. men jag och linda skulle simma 9.30 så det blev raka vägen dit! det var väldigt skönt att simma. som vanligt! men det kändes i knäna efter ett tag. men en timmas simning blev det :)
väl hemma blev det frukost och två avsnitt av criminal minds. massa foton från kameran har jag också lagt in på datorn. det blev promenad + fotografering igår.
bröderna sundström var ute och fiskade, så då gick jag och linda runt sjön + att vi fotade med :) det var väldigt fint där! jag och christian har varit där en gång tidigare och gått, men det var ett tag sen. så det blev en stund ute. skönt, men synd att det blåste lite kallt.
grillning blev det framåt kvällen med i östansjö. gott var det :)



i lördags var vi på 35-årskalas! christians faster fyllde år så då var vi och grattade henne :) trevlans! det bjöds också på smörgåstårta, som jag har varit sugen på så häääääääääääääääääär länge!! + lite till.
efter mot kvällen kom morgan och mia hem till oss. blev bjudna på mat och så kollade vi på ishockey!


bra fredag


imorse klev jag upp tidigt! alarmet hade jag stallt på 6.15 för jag hade bokat tvättid 7-10, men spang ner tidigare så att det skulle bli klart tidigare. vid halv 8 drog jag ut på en timmes morgonpromenad med stavarna. det var gött, men det blåste lite. halv 10 var det dags att simma för tredje dagen i rad med linda. idag var det verkligen lugnt i bassängen! :) det var mot slutet som det kom skolungar.
efteråt blev det en sväng till maxi. på vägen ut köpte vi kulglass och det var mumsigt!! :)



förut var jag till maxi ännu en gång, men då var det dags att handla mer! det var massa folk + att korten inte funkade att betala med, så man fick gå och ta ut pengar istället och sen in igen och betala. rörigt!
nu byter christian framljusen på bilen och efter det blir det en tripp till östansjö till tony & linda. ska bla. äta tacos! :)

ha en bra fredagskväll! :)

dagens



härlig dag!


denna vecka har verkligen sprungit iväg! det är ju redan torsdag. och vilket väder vi har - underbart!

i måndags var det sista dagen för mig på jobbet. jag fick ju en månad extra, till sista maj. men i fredags fick jag veta att det inte blev så. det känns så jävla skönt att inte jobba där mer. jag var så trött på jobbet! självklart så vill jag ju ha ett jobb. helst inte inom städ! meen, jag får ju ta det som jag får och hittar. det är ju inte många månader som jag ska jobba nu.
i tisdags blev det jobb (miljöteamet). söndagar och röda dagar städar jag, och det är faktiskt okej. det är bara två timmar och det är bra ställe att städa på - restaurang brändåsen. får se om jag får lite mer där, på miljöteamet. det skulle vara bra! då blir det ju något iallafall.

igår + idag = de två första arbetslösa dagarna! det kändes för jäkla skönt att inte gå upp halv 6 och se christian få ligga kvar en stund till i sängen. nu är det tvärtom ;) fast jag kan ju ligga hur länge jag vill.
men både igår och idag blev det simning med linda i kumlahallen :) vi började simma halv 10 i stället för 11 som vi brukar. igår var det väldigt lugnt och skönt, till skillnad från idag! då var det massvis med skolbarn - och vuxna med. två längder var för motionssim. jag fick ihop oss till typ 12 stycken som höll på samtidigt. ungarna försvann och då kunde vi byta sida. imorgon kör vi samma tid. då får vi se hur det ser ut på en fredagsmorgon där då..

efter simningen idag var jag och mamma till pickaboo en sväng. hon skulle köpa present och jag passade på att kolla till angelica, som jag ska åka till någon dag och gratta. jag hittade en grej till våran ytterdörr :) ett hjärta som var lite korg-aktigt och sen ett hjärta i det och någon rosett. den sitter fint på dörren nu.

nu har jag varit hemma en liten stund. jag var ute i en timme och fotade lite grann. först vid kyrkan på träden med rosa blommor, sen gick jag vid sjöparken :) härligt!! man verkligen njuter av det här vädret.












svan 1. som var på väg till mig

 







svan 2.







RSS 2.0