dagiskort

hej och hå! tänkte bara visa billys fina dagiskort! :) beställde bild 5 & 6. men kanske skulle ha tagit 4:an istället för 6:an. 5 och 6 var ju ganska lika. haha gillar blicken på bild 2! min finis ♥



idag är billy på dagis mellan 9-14, och likaså imorgon. igår lämnade jag han 10.15 innan jag åkte till jobbet och så hämtade christian honom när han slutat jobbet. eftersom jag bara jobbar tisdagar varannan vecka så blir det ju lite billy får vara på dagis då. så han får där onsdagar och torsdagar dom veckorna också så det är ju bra :) då blir det inte så långt emellan. man har ju rätt till 15 tim/vecka också. dom veckorna jag jobbar måndagar och tisdagar så är han där dom dagarna. igår hade det gått jättebra iallafall :) han verkar trivas bra och det är skönt :)

nej, det var bara bilderna jag skulle visa. nu blir det en snabbis in i duschen, ska hämta billy om 30 minuter.
 

dagis

denna vecka har det varit inskolning på dagis för billy. i måndags var vi där för lite info + rundvisning. tisdag, onsdag och torsdag har jag och billy varit där mellan 9-14, fast i tisdags kom vi tidigare för de skulle fotograferas. bilderna kom ut igår och de blev sååå bra! #stoltmamma. så himla fin våran kille är ♥ men inte såg han ut som 1 år, snarare 3-4 kanske. så det kanske blir att beställa bilderna idag :) bara att välja vilka man vill ha också, det svåraste! det har iallafall gått bra på dagis. billy går runt och kikar, leker lite och så. det är ju skönt att han inte är så beroende av mig så han bara går vid mig hela tiden. även ute har det gått bra, då lekte vi lite i sandlådan och gungade också. de äter lunch vid 11 och efter det är det sovdags. alla barnen sover på madrasser som de lägger ut, men det finns 2 resesängar också som en sover i och så skulle billy sova i en. men han kan man inte bara lägga i sängen så att han ska sova.. jag fick gå runt lite som vi får göra hemma ibland, och då somnade han och sov i typ 35 minuter i sängen efter jag lagt ner honom. eftersom han vaknade runt 6 så var han fortfarande trött, så därför trodde jag att han skulle somna när vi kom hem. men icke. han somnade inte förrens innan 20!! han är ju ganska trött på mornarna när vi gått innan 9 så häromdagen somnade han i mitt knä när vi satt på golvet när jag skulle ta på han jackan. haha tröttisen! igår somnade han precis när vi gått utanför dörren. han hinner ju sova några minuter iallafall för det är ju så nära till dagis, men bra det för då somnar han bra efter lunch. både onsdag och torsdag har han fått sova ute i vagnen. då sover han bäst! det tog inte mer än några minuter innan han somnade, och båda dagarna sov han ca 1 timme och 20 minuter. gött! igår när han somnat så skulle jag gå därifrån så att fick vakna upp med dom och så skulle de ringa när han vaknat. han var lugn när jag kom men när han hörde min röst så började han gråta som bara den så jag började nästan också haha!
idag lämnade jag han vid 9 och så är det hämtning kl 14. eftersom christian slutar 13 så följer han med :) det var lite jobbigt att gå därifrån men de gick in så snabbt så jag vet inte hur han reagerade på att jag gick. han såg ju att jag gick iallafall..
efter lämningen så gick jag på en härlig promenad! :) sen hem, ut med sopor och återvinning. jag har även dammat, dammsugit och torkat golven. snart ska jag även in i duschen så man blir lite fräsch! även om det är tomt här hemma och jag saknar billy, så har det ändå varit skönt att ha varit hemma själv en stund. kunnat städat ordentligt, få ta det lugnt och koppla av.

i helgen väntar jobb. både lördag och söndag 8.55-14. bra att jag tackade ja till jobb då eftersom jag var ledig i måndags och tisdags. efter jobb imorgon så blir det hem och fräscha till sig innan det blir att fira christians bror tony.

nej nu måste jag hoppa in i duschen. det var väl allt för denna gång! (:

hehe, hittade en bild på oss (som linda har tagit) då billy endast var 1 månad och 1 dag ♥

 



torsdag!

tänkte passa på att skriva lite nu när billy sover :) han somnade strax efter 18 igår när vi gick från familjens hus, lilla tröttisen. och så sov han hela natten och vaknade strax innan 6. jag trodde att han skulle vakna inatt eftersom det var ett tag sen han åt, men tydligen så sov han bra ändå. nu på morgonen har vi busat massa! han är så rolig min lilla kille så man blir så himla glad :) ♥

igår var vi på familjens hus, unga föräldrar. förra onsdagen gjorde jag ett avtryck som det sen hälldes gips i, av billys fot. igår tog vi med det hem :) det var inte lätt att göra avtrycket.. klart det känns lustigt för honom att få foten nerstoppad i lera. vi provade med handen först men det gick inte så bra. kanske testar nästa gång :) vore ju kul att ha ett handavtryck också.


i tisdags var det ju vägning. förra veckan när jag skulle väga mig så sket det sig för att vågen gått sönder.. den räknade av sig själv och var mupp. så i måndags lånade jag mammas våg så jag kunde väga mig dagen efter. det var spännande att se resultatet efter 2 veckor! det var minus, men inte så värst mycket. jag hade säkert plussat veckan innan. men skitsamma, det var minus i vilket fall som helst och nu har jag varit duktig och skrivit upp allt jag har ätit. nu jäklar ska jag sköta mig. jag har ca 11 kg kvar till min planerade målvikt. när jag sätter delmål så tar jag 3 kg i taget för att det inte ska kännas som en evighet att komma dit. så 1,5 kg ungefär är det till delmålet, sen blir det ett nytt på 3 kg. men jag har också ett mål till jul. så jag hoppas jag blir av med dom kilona innan :) bara att kämpa och hålla allt! :)
jag jobbade ju också i tisdags, så då var linda här och såg efter billy! :) jag skulle ju jobba 11-20.30 som jag gör varannan tisdag. det var ju inventering också och på mitt schema som jag fick för ett tag sen så stod det att jag skulle jobba onsdag 16 oktober kl 11-23.59. alltså jobba i kassan 11-20.30 och efter det inventera. så därför trodde jag såklart att det var igår. men jag har tyckt att det varit konstigt för jag jobbar ju inte onsdagar i vanliga fall, så varför skulle jag jobba i kassan just då? och dessutom skulle ju inventeringen vara klar igår, onsdag. men men.. kom till jobbet i tisdags och då stod det att jag skulle jobba 11-23.59. det var jag inte alls beredd på så det blev genast jobbigt! haha, men det gick ju bra ändå. det var något pucko som skrivit fel på schemat.. bra där! trött var jag, vaknade runt 6 och sen jobba till natten. men kom inte hem förrens efter 1 för det blev typ 30 minuter extra så jag blev klar med den lokationen jag hade! det var även folk från varuhusen i Linköping och Norrköping där och hjälpte till.
jag fick sova några timmar iallafall innan billy vaknade. när vi var uppe åkte mina ögon igen några gånger när jag satt i soffan. likaså idag.. fy! men igår sov jag när billy sov mellan 9.30-11.30 så det var väldigt skönt :) skulle egentligen göra det nu med. kanske hinner lägga mig en liten stund!

sen ska vi traska fram till maxi (om det inte regnar) och handla lite. idag blir det tacos och jag ska även baka brownies! :) finfint.

måndag.

nu var det över en månad sen som jag sist skrev, och då hade vi precis flyttat. jag trivs väldigt bra här! bra lägenhet (och inget golv som knakar i vardagsrummet!!! wiiiiie.) och bra område. det är skönare att bo lite längre ifrån centrum. jag går ju oftast fram till maxi och då vet jag att det blir iallafall 30 minuters promenad, men sen brukar jag nästan alltid gå en extra sväng innan så det blir en timma :)
vi har kommit iordning men det är lite som ska fixas som lite grejer på väggen och så. billys rum ska även tapetseras om också så vi ska väl gå till kumla bostäder nån dag och välja tapeter. först tänkte vi måla och tapetsera om själva men det blir smidigast om vi får det fixat. det är ju bara att vi sätter upp en fondvägg senare.

jag jobbar och det rullar på bra! :) det jobbiga är att fixa barnvakt till billy varje vecka. varannan vecka tisdagar och varannan vecka måndagar och tisdagar. inte så mycket men det har ju ändå blivit en del nu sen jag fick vikariatet. men som tur är har min mamma kunnat ställt upp och sett efter billy. mina systrar har varit med ibland också. även linda har ställt upp. jag tycker det känns så dumt att fråga efter barnvakt för att "jag ska tjäna pengar".. som det då sagts. men det är guld att man ändå fått den hjälpen. om 2 veckor börjar billy på dagis.. 2 veckor!! då slipper jag iallafall tänka på barnvakt. och så kanske jag kan tacka ja till mer jobb om de ringer. jag har tackat nej några gånger just för att jag måste fixa barnvakt och det är inte alltid så lätt.
men det känns så sjukt..! våran lilla kille ska börja på dagis. vad hände liksom?! våran lilla prins som fyllde 1 år för snart en månad sen. det går så foooort!!

jaha, och så är det vägning imorgon. tror att det blir + så det är precis vad jag väntar mig. även om det suger. det har gått lite upp & ner och jag har väl inte varit supernoga men jag har iallafall gått ner nästan 17 kg sen jag började på viktväktarna. och det känns ju riktigt nice :D mina arbetsbyxor har till&med blivit lite stora så de får jag gå och dra upp jämt. kanske borde använda skärp..! så det är ju positivt. så sjukt ändå att det faktiskt är 2 storlekar mindre än för 2 år sen när jag jobbade på bauhaus! hur faan såg jag inte ut då? men men.. skärpning! (säger varje gång, men vafaan! har ju ca 11 kg kvar till min planerade målvikt, sen får jag väl se om jag känner mig nöjd då).

det var nog allt för denna gång. blir nog snart att sova!

RSS 2.0