julen 2012

julen är över! men vi har ett "firande" kvar.. på lördag ska vi hem till christians pappa m. familj.
i måndags, julafton, var mamma, pappa, erika och emilia här. vi stod för lite av maten och de andra tog med lite. vi tänkte inte ha så mycket utan just det godaste. både vi och dom skulle ju äta julmat andra dagar också så då behöver man inte ha samma grejer alla dagar. men det blev ju en del ändå, haha! men det var gott. efter maten öppnade vi julklappar. massa fint och bra! :) kalle anka efter det - en besvikelse!! men det var en bra dag iallafall. men först på morgonen öppnade vi varsitt paket. billy fick av oss en gåstol, som han sitter i på bilden. de är från 6 månader, men han kan ju sitta i den så länge iallafall :) jag fick en christina aguilera-parfym av grabbarna och christian fick t-shirts av oss. måste alltid öppna på morgonen, mysigt :) de andra julklapparna vi köpt till varandra öppnade vi när mamma och dom hade åkt.


billy pillar på julklapp! :)
pappa

emilia (delar ut julklappar), mamma & christian

billy chillar hos pappsen


erika

på juldagen tog vi det lugnt. jag gick runt i pyjamas hela dagen! skönt :) förberedde också inför annandagen (igår) då vi hade julfirande nr.2! en dag utan julmat, gött :)
igår var ju då christians mamma, syskon och respektive här. såå, det blev ju julmat, julklappsöppning och så med :) fick massa fina grejer igår också!! :) ska ta kort på en del saker och lägga upp. väldigt nöjd med allt!




mia fixar det sista med maten


linda matar en hungrig tomte


morgan, linda & tony


alex delar ut julklappar


några av våra julklappar :)


christian, hans mamma & syster linda


jag öppnar en av billys julklappar. haha, hans blick! nyfiken ;)


en av julklapparna billy fick :)


sitter hos farbror tony

sådär, bilder uppe också! :) jag hann medans plutten sov!! woho. lite bilder på julklapparna kommer väl upp nån dag. billy fick också massa fint; kläder, leksaker, babysitter! nej nu ska jag ta och avrunda det här, kanske ta lite frukt och kika runt lite medans man kan :)
 
 





julijul

okej, nu gör jag ett nytt försök. haha! tidigare under dagen tänkte jag passa på att blogga medans billy sov. jag han skriva några rader och sen vaknade han. nu har han sovit en stund så det förvånar mig inte om han vaknar medans jag skriver här.
iallafall..
det är två dagar kvar till julafton!! hur sjukt är inte det? ingen julstämning har man heller. i år har vi varit dåliga på att kolla på julfilmer. inte många alls har det blivit att vi har kollat på. det kanske blir någon senare om det hinns. vi får väl ta och spela julmusik hela dagen imorgon så kommer man kanske i lite mer stämning?

förra lördagen var vi på 30-årskalas! morgan hade ju fyllt så då blev det kalas/fest i en lokal nära oss, typ över gatan. på fredagen åkte vi till tony och linda för att hjälpa till med 6 smörgåstårtor till lördagen. det tog sin lilla tid. men det gick snabbt när vi väl började med ovansidan. goda var dom med :)
när mer musik spelades så hängde jag och billy bak i köket. han sov ett tag, men sen var han vaken. så vi fick dansa lite där, hehe! lite senare drog vi oss hemåt. han somnade efter lite mat, jag satt vid datorn och efter ett tag gick jag och la mig med. christian kom hem under natten.

vad har hänt mer då? man glömmer fort.. jag har gjort lite mer julgodis. jag hade ju provat gjort pepparkakskolor som inte blev så bra för det blev för hårt för att skära. gjorde 5-minuterskola i veckan och det var svårt att skära bra bitar tyckte jag. så det blev inge bra heller, haha! kom på att jag kunde göra i knäckformar så det gjorde jag häromdagen :) gjorde också risbräck och även några med flingor i istället för rispuffar. gottgott :) christian har gjort ischoklad ock knäck, men han ska väl göra en omgång till med knäck.

jag skulle ju slänga upp en bild på våran gran men jag fick inte till någon bra bild. jag tog med kameran och då hade jag blixt. hela rummet blev ju ljust då fast det var mörkt så då blev det inge bra. har bilden i headern, som förresten inte blev så bra. slängde ihop den snabbt! granen ser mycket bättre ut i verkligheten och när det är mörkt. när man ser att det är mörkt, som man inte gör på bilden.



igår på dan gick vi ut för jag skulle hitta de sista julklapparna. vad svårt det var!! jag hittade en fin sak, men sen hade jag en viss summa kvar att handla för. och jag hittade ingenting!! jag letade och letade.. men nej. tog grejen själv istället och så fick jag köpa en annan sak istället, som också var med på listan :)
senare när christian kommit hem så handlade vi julmat! och även lite mat som vi själva ska ha.
på julafton kommer mamma, pappa och mina syskon hit. på annandagen christians mamma, syskon + resp. bra att det är en dag emellan så man slipper äta julmat två dagar i rad.

dammat har jag gjort, så dammsugning och torka golven är kvar. tvättning sen ikväll med. vet inte om vi skulle fortsätta med städningen imorgon eller om vi skulle ta det idag? imorgon ska vi iallafall bära in köksbordet hit till vardagsrummet, sätta i bordsskivorna och se hur det ska stå så vi får rum. det löser sig det där.

nej nu är det dags att avrunda innan billy vaknar. min lilla prins ♥


snart sovdags, men först några ord

i fredags ställde christian upp granen, idag klädde vi den. mysigt, även om jag tycker att det är lite tidigt ännu. helst hade jag velat väntat några dagar till. men under julen är christian mer "boss" och jag resten av året ;) haha! så det är väl ganska så jämnt?
christian har även gjort ischoklad idag och nån dag ska han väl göra knäck också. jag gjorde sega pepparkakskolor, som det skulle bli. haha! inte blev det segt inte. hårt! jag gjorde som man skulle, men ställde in i kylen och sen gick det inte att dela. den skulle väl kanske ha stått framme lite och sen delat. den skulle ju förvaras i kylen sen, men den blev ju fortfarande hård. kanske ska man koka kortare tid?! det får man väl prova sig fram till.
julskinkan har christian fixat också så det kanske blir en julskinksmacka nån dag nu.

jag har också beställt julkort och en väggkalender. fick hem ett erbjudande häromdagen från vistaprint där man fick en väggkalender och 10 julkort gratis! endast frakt betalade man. men jag kom på nu efter att bilden i julkorten kanske blev suddiga! jag redigerade bilden lite och det var för låg kvalitet för att ladda upp den i kalendern. så det kanske blev suddigt nu. men då får det vara så :/

ska försöka ta en bild på granen imorgon och lägga upp :) skulle vilja ha lite mer pynt i den så kanske ska kolla efter det nån dag!

imorgon ska vi iväg på föräldragruppsträff på familjens hus :)

julgodis

hej och hå!
skönt med fredag (även om jag är hemma hela dagarna). för en liten stund sen åkte christian iväg mot marieberg för att köpa färdigt de sista julklapparna. själv har jag några kvar, men ska kolla om det finns att beställa istället :) annars får jag ta en tripp in nån dag. billy sover, så jag har plockat undan lite, fixat julgruppen som står på köksbordet (köpte ju grejer till den i lördags. så det var väl på tiden). tyckte att den blev så ful först. haha! lite annorlunda mot de jag gjort tidigare. men den får duga i år! klämde även in ett 15-minuters pass på crosstrainern. passade på nu. det blev ju inte så länge, men det kanske blir mer sen om jag hinner. har lite annat att fixa först. det blev ju iallafall längre än sist, haha! då passade jag på när billy sov och då hann jag först nästan 6 minuter innan han vaknade, sen 2 minuter innan han vaknade igen. visst, bättre än inget.. men på gymmet köttade jag 30-40 minuter. det får jag ta när jag hinner :)
sen när christian kommit hem ska vi gå och handla. ska även köpa lite grejor till julgodis som vi ska baka :) christian ska göra knäck och ischoklad. jag ska göra några slags kolor. gött! ska kolla om jag hittar något bra recept :)

tänkte kanske dessa! sega pepparkakskolor. recept här:  http://cookiesndreams.se/2012/november/sega-pepparkakskolor.html bild därifrån också.

kallish

burrrrr! billy sover och jag sitter i soffan och fryser. synd att filten är 1 meter bort, haha! filt och varm choklad eller te skulle inte vara helt fel :) kanske skulle ta och fixa det.
förut tog vi en sväng till lagerbutiken här i kumla. de ska ju stänga igen och har 70 % rabatt på allt. det fanns inte så värst mycket bra grejer kvar. det mesta var väl utsålt. jag fick med mig några magneter med snöflingor som sitter på kylen, en liten bebisprydnad och en välkommenskylt till dörren. 17 kr, billigt och bra! efteråt blev det en runda inne på lidl, sen åkte vi och hälsade på christian på jobbet när han hade lunch.

tänkte också på vilka snälla människor det finns! i lördags när jag & billy var inne på kappahl på marieberg, så var det en tjej som gav mig sin kölapp för att hon inte behövde den. det blev precis det numret vilket var skönt för jag hade 13 nummer efter. jättesnällt! :)

nej, nu kanske jag ska ta och kika på ett avsnitt av pll innan jag ska skala potatis. idag blir det potatisgratäng :) får se om jag kör ett pass på crosstrainern senare också. har så ont i ryggen! får nog börja ha billy i sin egna säng på nätterna så jag får sova lite bättre iallafall..

shopping med prinsen

imorse gick vi upp alla upp för att kolla på julkalendern :) mys! den verkar bra också. efter det blev det frukost och barnprogram! några bra barnprogram visar de allt på barnkanalen. några ja!
idag var det tänkt att jag skulle åka och shoppa själv, men christian skickade med billy också. haha! först blev det en sväng till bauhaus för att köpa bultar och muttrar till crosstrainern (som jag fick av lindas mamma för ett litet tag sen). så nu kan jag äntligen träna på den :) marieberg efter det. det blev julklappar till christian och billy. och en doppresent också. vi åkte även till rusta, grizzly och blomsterlandet. på blomsterlandet blev det blommor till sovrummet, en som är på vardagsrumsbordet och lite smått som jag ska ha i julgruppen. billy sov hela tiden så det var ju skönt det :)
det värsta med den här tiden är att det går åt så himlans mycket pengar!! usch och fan.

väl hemma så har jag slagit in julklapparna, gjort varma mackor som vi åt förut.. nattat prinsen ♥ haha, han kommer nog aldrig sova i sin egen säng ;) jag har han bredvid mig varje natt, förutom när han somnar i sin säng på kvällen eller när han har varit hos nån av oss och somnat, och vi sen lagt ner han i sängen. och det är väldigt sällan! men det är ju så mysigt att ha han bredvid mig. han ville inte somna i sig säng förut så jag la oss i våran säng istället och så låg vi där panna mot panna och höll varann i handen. och så somnade han. supermysigt! njuter verkligen. men jag själv blir ju trött också så jag skulle kunna somna ganska lätt. ibland har jag slumrat till innan honom.

imorgon blir det dop! det är mitt kusinbarn/billys syssling alice som ska döpas :) kul! dags att börja planera sånt för billy också..

nu när billy sover och christian är borta hos bror sin så ska jag nog passa på att kolla på lite pretty little liars :)

RSS 2.0