billy - 120912

våran fina prins har äntligen kommit till världen! ♥ imorgon blir han redan en vecka.
onsdagen den 12 september kl 19:45 föddes våran älskade lilla kille som ska heta billy.
han vägde 3500 g och var 50 cm lång.
det bästa i världen ♥
vilken lycka!


värkar from hell

åh, vilka värkar jag har haft! som sagt så började de i söndags. igår blev det värre, mer framåt kvällen. jag visste inte vart jag skulle ta vägen. det gjorde så ont! tidigare ringde jag in till förlossningen för att höra och så, och hon där sa att det är på gång. men värkarna kom ju inte regelbundet och varade inte runt 1 minut, så då behöver man inte åka in. jag ska iallafall bara vara still och inte vara uppe och springa. lite svårt, men det går. det trycker på och gör ont när jag går, står och sitter (mest på toa). pain!
natten var fruktansvärd! jag sov inte ett skit. isåfall inte mer än 10 minuter. värk på värk, mer tätare och så varade de i ca. 30 sekunder. jag trodde nästan att det var på g. men nej! jag hittade ingen bra sovställning, spang på toa 5-6 gånger, vände på mig.. och så kom det tillochmed några tårar. det är okej att tycka synd om sig själv ibland. jag fick mig några minuters sömn imorse. det går inte att sova när värkarna kommer. även om det är apjobbigt, så hoppas jag ändå att det kommer igång mer så han kommer ut!!
eftersom de har blivit starkare också så hjälper inte andningsövningarna så speciellt mycket heller..

/trött tjej.


40+3

hej hå, hej hå.. här sitter jag och smått avlider. eller kanske inte direkt.
igår började värkarna komma! förvärkar antar jag. inga regelbundna. det började mot eftermiddan och sen blev de starkare mot kvällen. inatt kunde jag iallafall sova, men några gånger vaknade jag av smärtan. likaså imorse. jag körde då med 'andningsövningarna' och då lugnade det ner sig, skönt! fast inte det lättaste när man är lite täppt i näsan. nu kommer det då och då också. jag antar att det snart är dags? jag hoppas det iallafall!! men vem vet, det kan dröja en vecka eller mer. men vi får hoppas på mindre! nu vill vi ha ut den lille. 
om det gör så ont nu, hur kommer det inte att kännas sen då?

ja, måndag nu då. helgen har varit lugn. i fredags var vi hemma hos morgan & mia. blev bjudna på färsfyllda paprikor. första gången jag åt det, och det var gott! vad gjorde vi i lördags då? tänk vad glömsk man blir lätt. det blev iallafall en längre sovmorgon. det var väl lugnt under dagen. åt tacos och kollade på men in black 3 (väldans bra.), senare körslaget. igår blev det också en längre sovmorgon. det var två här och kollade på lägenheten. tjejen jobbade jag med på bauhaus förra sommaren. se där, världen är liten :)
senare fick vi besök av tony och linda. fikade lite och så, och kollade på yes man som gick på tv:n. rolig film :)

idag blir det bara att ta det lugnt. jag har ju läst att man ska röra på sig nu när man har gått över, men jag har också läst att man bara ska vila vila vila! så mycket som möjligt. och det har även barnmorskan sagt. och det är precis vad jag tänker göra för jag orkar fan inte göra ett skit nu. inte nu när värkarna börjar komma igång. pain!

neehe, lite nässpray på det här. och en smörgås kanske!

40

yay, ännu en fin dag! :) gött nu när det är fredag också.
inatt har det blivit dåligt med sömn. var vaken flera gånger och det var svårt att somna om! inte det lättaste med en väldigt igentäppt näsa heller. och inte orkar man gå upp och snyta sig.. gjorde det efter att christian gått upp. hade ändå varit vaken ett bra tag innan hans alarm ringde. då fick det bli nässpray också. sån tur att det finns!
halvsov lite sen fram till 11. behöver all sömn jag kan få nu. skönt att sova lite längre med.

13:45 ska vi iväg till mvc. jag fick en tid idag så skulle vi se om det blev av, och det blir det ju tydligen för ingen bebis än. igår var ju "bf-dagen", idag går vi in i v.40. jag kan inte fatta att det har gått så himlans fort!! tiden har ju bara swischat förbi.

nu blir det en dusch och fix!

daimmuffins


gjorde några muffins med daim i förut. jag hoppas att de smakar bra! det är alltid svårt att komma på vad jag ska ha i för något. tycker att det alltid blir samma. men skitsamma.. huvudsaken är att de blir goda :) muffinsplåten tycker jag är väldans bra! det blir fina former, och inga rinningar ut från sidorna (som det har blivit en del gånger för mig, för att jag alltid ska ha i för mycket smet). perfa! jag har med hjärt-formar också. i den har jag provat och gjort 2 gånger tror jag. då är det bara att smörja i botten och ha ströbröd så blir det lättare att få ut dom. fast andra gången gick inte lika bra. då blev det aaaalldeles för mycket smet i. haha! så det hade runnit över och allt satt ihop. jag funderar på att testa med muffinsformar i.. det kanske blir nästa gång!

snart dags att börja med maten. usch vad tråkigt det kan vara ibland!

today is the day

nu har vi kommit till den 6 september, datumet då våran bebis är beräknat att födas. för ett tag sen trodde jag att han skulle komma ut i början på september, mellan 1-5:e. christian trodde i slutet av augusti. sen trodde han att det skulle gå över, och sen trodde jag likaså. det kommer det nog göra. men som sagt, denna vecka får vi hoppas på att det blir! dagen är ju inte slut än och det vore fränt om han kom ut på "bf-dagen", men just nu känns det inte så. så det är bara att vänta.

väldigt fint ute nu idag! :) det skulle vara skönt att vara ute, men inte så himlans kul att vara ute själv och strosa. det får väl bli imorgon om det är fint då. om det går över, vilket jag tror, så ska jag ju röra på mig. just nu ska jag ju bara ta det lugnt. men jag får nöja mig med en sväng till maxi. jag ska baka muffins!! måste köpa något att ha i.. jag tycker inte om att göra vanliga muffins, det känns/är så tråkigt! haha.

nehe, kanske ta och fixa sig lite då.

speedway

vad glad jag blir när man har varit borta under kvällen, och när man kommer hem så finns det parkering! 2 st till och med. då slipper jag parkera vid skolan och gå upp kl. 6 (innan de flesta lärarna dyker upp) dagen efter för att flytta bilen till en ledig plats då någon troligtvis åkt till jobbet. det ska bli så skönt när vi har flyttat, för parkering är fixat så det behöver man inte oroa sig för :) finfint!

nu har vi varit hemma en liten stund. vi har nämligen varit ute i sannahed och kollat på speedway. vinst för indianerna! :) jag är inte så värst intresserad av den sporten, men jag tycker det är kul att kolla på ändå. det blev lite kyligt mot kvällen så kanske skulle man ha tagit på sig varmare kläder. men överlevde gjorde man ändå :)

nu är pyjamasen på, har myst ner mig under teddyfilten, så nu är det bara att vänta till 22.55 då glee börjar. missade ju det kl. 20 så då kan jag lika bra kolla när det går snart igen, även om jag börjar bli trött. jag kanske somnar i soffan..?





39+5

wihoo, idag fick jag äntligen sova ut! strax innan 11 gick jag upp. tredje natten i rad nu som jag fått gått upp. fast denna gång var det hostan som bråkade. en halstablett och sen tillbaka till sängen.
nu har jag iallafall kollat färdigt på bones säsong 6 :) jag såg sista avsnittet förut, och fan vad jag tjöt! helt otroligt vad känslig man har blivit. jag var det innan också, men det har ju blivit värre nu med tiden. så fort det handlar om barn, förlossningar och liknande så kommer tårarna på en gång. man vet ju att man själv kommer vara i den sitsen snart, och man börjar längta ännu mer! man längtar och längtar.. längtar tills man får ha sin lilla bebis hos sig ♥

idag har jag tänkt att ta det lugnt (förutom vika tvätt & diska). fast jag brukar ju iofs ta det lugnt om dagarna. men bara chilla och kanske läsa lite. så himlans träligt med förkylningen. tackar för att halstabletter och nässpray finns. kanske skulle införskaffa hostmedicin också?







sova tack!

trött tjej här! inatt sov jag inte så himlans bra. jag kände av massa "stickningar" (=när den lille i magen fixerar sig, & gör sig redo att komma ut). det var nästan så jag trodde att det skulle hända något inatt. men icke. han vill vara kvar lite till verkar det som. eftersom det tryckte på så på kissblåsan fick jag göra ett toa-besök, ungefär vid samma tid som igår natt, strax innan 2.
vaknade sedan 6.50 av att mamma ringde, dock bara någon signal. mobilen låg i fönstret och laddade så jag hann gå upp iallafall. jag ringde upp och då hade hon ringt fel. hon skulle ringa till erika men ringde mig istället. jippi! efter det hade jag apsvårt att somna om.. sen när jag äntligen var på väg att somna så fick jag hostattacker. yay! vaknade sedan när christian ringde på sin frukost. så ingen ordentlig sömn här inte. får hoppas att det blir inatt!

förut var jag med mamma till marieberg. hon skulle kolla om det gick att lämna in erikas mobil (om det gällde på garantin) som hon klämde i bildörren. men eftersom det inte gjorde det, och det blir bättre & billigare för henne att ha abonnemang så fixade mamma det (och ny mobil såklart) till henne. en väldans bra mobil må jag säga. nämligen en likadan som jag; samsung galaxy s 2 :) haha! sällan vi har likadant. jag fick dessutom nytt displayskydd på min, helt gratis! en sånt som kostar över 200 kr annars (när jag köpte iallafall, förra året tror jag).
själv köpte jag lite grejer på h&m, annars blev det ingenting! kläder är ingen idé att kolla på nu ändå så.

nehej, kika lite här.. sedan fixa lite och sedan börja med maten. idag blir det varm smörgåstårta. mums :) senare kommer det en och kollar på lägenheten.


den här veckan

tydligen så stämmer det som det var sagt. det skulle ju vara fint varannan dag, och det är det ju. i lördags var det fint, och idag med. typiskt att man är sjuk bara så man inte orkar/har lust att göra så mycket. men det börjar bli liite bättre iallafall tror jag. nu är det mest hostan som stör. det river till i halsen och gör så jädrans ont när jag hostar. får hoppas att det går över snart! har ju känt mig sååå fin, fräsch och pigg i helgen..! eller kanske inte.

jaa, nu är vi inne på den veckan! bf-veckan. på torsdag är det ju beräknat, men det känns som att det kommer gå över till nästa vecka. men jag hoppas verkligen att det blir den här veckan!! dels för att vi längtar väldigt väldigt mycket såklart, och dels för att det inte ska bli föör nära inpå flytten. det är det ju redan så. snälla bebis, kom ut i veckan :) enligt han själv ska han komma idag. vi var ju tvungna att fråga han igår ;) haha!

i lördags tog vi en tripp till vretstorp och lämnade lite grejer hos mamma och pappa. mamma var färdig med tröja och mössa som hon har stickat, fint! :) tror hon skulle göra sockor också. emilia hade köpt en fin nallebjörn också som vi fick med hem. den sitter i sängen nu så länge och väntar.
igår var vi iväg på ett litet firande av christians mammas gubbe. blev bjudna på mat & fika. vi kastade även pil, som var väldans många år sen jag gjorde. men det gick skapligt iallafall.

idag blir det inte att göra så mycket. tänkte kolla på sista avsnittet av bones (säsong 6), ta mig en sväng till maxi med, diska, flytta över grejer från min väska till den nya istället :) måste införskaffa lite mer saker som fyller ut väskan också. haha! det kommer väl med tiden. annars blir det att ta det lugnt. det ska jag ju göra nu sista dagarna. går jag över något, det är då ska jag röra på mig och hitta på lite. får se hur det blir..

karatefylla

inatt fick jag iallafall sova. wihoo! det tog nog inte lika länge för mig att somna igårkväll tror jag, jag vaknade inte flera gånger under natten och jag sov längre imorse. skönt! men seg var jag fortfarande. det är väl förkylningen. det rinner ur ögonen och näsan nästan hela tiden :/ ganska så träligt.

igår blev det en lugn fredag. soffhäng större delen av dagen. jag var så himlans trött och kände mig väldigt seg. mot kvällen kollade vi på de 5 första avsnitten på andra säsongen av karatefylla, idag blir det de andra 5. hahaha, första avsnittet.. alltså! jaa, jag skrattade så jag nästan började tjuta. när de skulle köpa raketer. kolla på det! man har ju lite konstig humor..

nehe, kanske fixa lite här nu då.

RSS 2.0