ny header!

sådär! nu har jag fixat ihop en ny enkel header. den förra var ju julig så det passar ju inte riktigt in nu :) så det var dags för en ny. snart sovdags! sällan som jag är uppe så här länge, men billy har sovit ett tag nu och jag har fixat lite med header så tiden rullar ju iväg.

idag var vi ute på en promenad på 70 minuter :) skönt! solen var framme, men det blåste en del. det blev ingen promenad igår för då blåste det ännu värre. inte så coolt att vara ute då. blir nog en promenad imorgon också om det inte blåser allt för mycket.

borsta tänderna, sen sova! godnatt.

förvirrad

idag är det onsdag! inte lördag, som jag trodde att det var imorse.. hur?! haha tänk så tokigt.
har kollat på ett avsnitt av pretty little liars och ätit min lilla matlåda med spagetti och köttfärssås som jag fixade igår av det som blev över. det blev till och med två matlådor eftersom jag gjorde mindre portioner.
min lilla kille sover, men när han har vaknat så ska vi åka upp till christians jobb för att sen åka och släcka airbag-lampan som han fick att lysa.
en promenad ska vi ta senare har jag tänkt. även om det inte är så kul väder, men måste komma ut! nu är iallafall det mesta av isen borta. gick på en långpromenad imåndags, men då gick det inte så snabbt. höll på att halka flera gånger. skitäckligt!

nej nu ska jag ta och kika på lite tårtinspo innan finisen vaknar :)

nu är jag igång!

ja men visst! igårkväll gick jag med i viktväktarna. jag har länge tänkt att jag ska gå med, och igår slog jag till! :) vikt och mått är uppskrivet, så får se om det blir nån skillnad. det funkar ju för andra så då tycker jag att det borde funka för mig med :) om man sköter sig såklart också. blev ju medlem på kvällen, så jag skrev upp allt jag ätit under dagen. det blev några points mer än vad jag ska äta, men man har ju veckobonus med så det drogs lite därifrån. idag har jag fyllt i, även det som vi kommer äta sen. 1 points mer blev det då. ganska bra tycker jag ändå! så nu ska jag försöka hålla det här och hoppas på att det händer något :) vill inte hålla på med massa dieter och skit där man måste utesluta saker. bättre det här då man får äta vad man vill, bara det att det är mängden man måste tänka på. jag tänkte att jag skulle ge det här ett försök :) wish me luck!

nehej, kika runt lite, sen plocka lite och sedan fixa spagetti och köttfärssås :)

kanske borde fixa ny header snart också?!

första mobilinlägget

äntligen har bloggappen kommit till android :) vet inte hur länge den har funnits, men jag såg det igår. så då kanske det blir mer uppdatering :)

ligger i sängen bredvid min lilla kille som precis rullade över på mage, busunge! trött är han men jag tror inte att han kommer somna om. han har nyss ätit och det skulle jag också behöva göra. ashungrig! så det blir nog frukost snart.



onsdag

idag är det jättefint ute - men kallt!! vi var ute på ungefär 1 timmes promenad förut och jag frös ganska mycket om benen. men så kan det va när man går i leggings. på hemvägen blev det en runda inne på maxi, där jag bl.a köpte lite från plockmaten som jag kunde ha i min omelett :) det fick bli skinka, kyckling, räkor, lite ost och fetaost. och några körsbärstomater! omeletten gjorde jag iordning när vi kom hem och det blev väldans god :) lätt att göra omelett också - bara att knäcka 3 ägg och vispa och sen steka. och om man vill ha något i så är det bara att slänga i det i äggsmeten! min lilla prins sover, och det skulle jag passa på att göra också. men jag kan inte bara gå och lägga mig på dan. dessutom blir jag ännu tröttare efter det.
idag ska vi bara vara hemma och chilla. ska tvätta ikväll, och det blir nog att dammsuga och torka golven också!

i torsdags var vi i väg till bvc för vägning och mätning. min lilla kille växer och växer! 7030 g och 66 cm lång. herregud, 16 cm sen han föddes. sjukt mycket ju!! och gått upp ca 3,5 kg. och så ska jag gå med i en till föräldragrupp - för unga mammor. hon på bvc som vi har frågade ifall jag var intresserad av att vara med i den (som ska starta 13 februari), och jag tänkte att jag kunde det. kan vara kul :) de skulle starta den för att det kanske är en del yngre mammor som inte riktigt känner att de passar in i andra föräldragrupper eftersom en del är äldre och så. maxåldern skulle vara 22-23. jag fick samtal från en annan idag som sa när det skulle starta, men jag skulle få papper hemskickat, en inbjudan, hehe!

i fredags fyllde mia år så då var vi och firade henne. det bjöds på tacos och god fika, gottigott :) på lördagen var vi i östansjö hos tony och linda på examenskalas! linda tog sin examen, så nu är hon utbildad sjuksköterska! :) god pastasallad fick vi och goda semlor!

i söndags var vi hos morgan och mia. lånade deras garage för christian skulle fixa med bilen. fick både fika och mat som var kvar sen mias kalas! det blev också en promenad. skönt!
måndagen var lugn tror jag? kommer inte ihåg vad vi gjorde på dan, haha! förutom en långpromenad. fick besök av tony och linda på kvällen och de hade med sig pastasallad som var kvar sen lördagen.
igår var jag på sjukhuset för ett ekg. jag har ju ett litet blåsljud på hjärtat, så de har kollat det typ varannat år. så det blev ett ekg först, sen trodde jag att de skulle göra ett ultraljud som de brukar, men då ska jag tydligen göra det i vår. istället blev det lite prat. hon läkaren pratade lite om min vikt.. jag har ju typ 30 kg att gå ner tills jag är nöjd, och tills det är "normalt" och hon tyckte att jag skulle pulverbanta för att se resultat, att det händer något. men det kan man ju göra utan att pulverbanta!? men jag tänker då inte hålla på med sånt där skit igen. det räckte med en dag för ett tag sen. skitäckligt ju!! det är bara att försöka äta bättre. jag vet att jag kan bara jag vill!! ibland om det är svårt så är det skönt om man kunde få hjälp av andra också, som vet att man försöker men kanske inte alltid kan hålla sig ifrån vissa saker. men jag ska fan försöka!! läkaren sa också att det är ju bäst att gå ner nu när man är ung för då drar ju skinnet ihop sig.. det gör det ju inte när man blir äldre.
fick ju skjuts in av mamma, så vi svängde in på marieberg på hemvägen. billy fick vantar och "skor" i termomaterial. brabra! blev en promenad också igår :)
på kvällen var morgan och mia här. mia klippte mig, så nu är det mesta av mitt slitna hår borta! har ju inte klippt mig på ett halvår typ så det var dags. tänkte slänga i färg nåndag också, det var ju typ ett halvår sen också tror jag. det blir väl nån mörkbrun.

nu blev det en del text. tänk vad mycket man har att berätta, haha! eller så mycket är det ju inte..


torsdag!

njee, det var inte så gott att äta bara advokado. tänkte att eftersom det ska ju vara nyttigt så ska jag testa det. mamma brukar göra något gott. hon delar advokadon på mitten, sen har hon en klick skagenröra på och sen räkor som hon skalat. gottgott! :) bra förrätt!

idag har jag och billly varit på bvc! det var ju en månad sen vi var där, och då fick han ju sprutor, så det var spännande att de hur mycket han vägde och hur lång han var. han växer fint min lilla kille :) följer kurvan bra. det går så fort nu! han han börjat rullat över på mage (typ hela tiden, haha! jämt när vi/han ska sova och tidigt på morgonen när jag vill sova. busunge! och nu vänder han sig fort också), han har fått två tänder, tidigt precis som sin mamma. och så är det så härligt att höra hans skratt. han är så kittlig under armarna så han brukar skratta en del när vi killar han där :)

redan torsdag nu också! i måndags köpte vi en ny bil. har dock inte kört den sen då när vi provkörde den. har inte haft lust att köra när det snöar och nu är det ju skitväglag igen. hatar när det är spårigt!! men vi måste ju åka i helgen iallafall. hoppas att det är lite bättre då! vi skulle ha åkt och kollat på en i örebro, men den var såld. christian hittade en i hallsberg, som jag var ganska tveksam till först.. christians bror tony var här och följde med. vi åkte och kollade på den, provkörde och den kändes bra. så förhoppningsvis kommer den göra det nu med :) mamma har köpt våran pärla vi hade. efter att tony hämtat linda så ät vi mat. de kinamat och jag tog black & white. besviken! med tanke på priset också. då tycker man att det ska vara bättre.
först på dan hade vi besök av angelica. det var ett tag sen vi sågs. trevlans! åker nog upp till henne nästa vecka nån dag om det är bra väder och bra på vägarna.

igår var det full lägenhet! tjejerna och bebisarna från våran lilla föräldragrupp var här :) lika kul och trevligt att ses varje gång. kul att se hur alla utvecklas och växer med :) nästa gång vi ses blir väl uppe vid bvc med den "stora" föräldragruppen. då ska det vara en där som pratar tandhälsa. blir ju bra nu eftersom vår prins har fått två små.

nej nu blir det att diska och sen fixa mat!

godmorgon

efter lite morgonmys med min prins så gick vi upp! jag la han i babygymmet och så körde jag 10 minuter på crosstrainern. skönt! kanske kör sen igen så det blir lite mer. 10 minuter är ju inte så mycket, men bättre än inget. det blir ju ändå jobbigt på 10 minuter. efter gick jag och gjorde mig havregrynsgröt. hallon och lite mjölk på det! om en stund blir det promenad, tänkte hinna med ett zumbapass också :)
igårkväll gick vi ut på en promenad, skönt! och i måndags gick vi upp till christians jobb. det tog 40 minuter! jag gick ganska snabbt också så när jag skulle gå hem så gick det segt. haha! jobbigt att gå länge på asfalt..

i måndags kom min lillasyster emilia hit, sov över tills igår. mamma skulle ju jobba och pappa skulle hålla på med bilen. vi kollade på madagaskar 3! jag och christian kollade på den häromdagen men jag hann aldrig se färdig för jag gick och skulle natta billy. likadant i måndags, haha! fast jag hann se lite längre. får väl kolla klart någon dag :)

nej, nu ska jag mysa med min lilla kille som ligger här och pratar. två tänder har börjat titta fram på han!! :) framtänderna där nere. kände häromdagen att det var lite vasst och så kollade jag och såg två små vita :) kul!

tröjan!

godmorgon!
måndag, och nu har vi en ny vecka framför oss. idag vet jag inte vad vi ska hitta på, förutom en promenad som det får bli sen :)
igår var det tänkt att vi skulle åka till christians mamma men hennes gubbe var sjuk så då får det bli en annan dag. istället åkte jag och billy till marieberg! :) jag hade ungefär hälften kvar på mitt presentkort och så fick jag christians med att handla för eftersom han inte hittar något där.
jag hittade inte så mycket, men jag hittade ju faktiskt tröjan som jag ville ha som jag inte såg i fredags!! :D trodde de var slut, men de hängde på ett annat ställe bara. och så fanns det inte så många kvar heller. så den fick jag med mig hem. sen köpte jag en jacka till billy, tyckte han behövde en, för det är inte alltid som han behöver ha overall, och fleecejackan kanske det blir tunnt med. så då passar en jacka bra :)



igår morse var jag faktiskt och jobbade - i typ 2 timmar! vi var hemma hos mamma i lördags och då ringde en från hennes jobb och frågade om hon kunde städa på restaurang brändåsen (där jag städade i somras). hon frågade om jag ville ta det och det kunde jag, men de har ju byggt ut så jag visste ju inte vad man skulle göra på den nya delen. ingen annan som visste det heller!? så mamma följde med så vi frågade en som jobbade där. det var bara två toaletter och två omklädningsrum som skulle göras där. det kanske blir att jag kommer ha det på söndagar.. det var segt när alarmet ringde 5:15!! christian gick upp samtidigt så han skulle vara vaken och höra om billy vaknade. jag hoppades att han skulle sova när jag kom hem så jag fick sova ;) men när jag kom hem strax efter 8 så satt christian och matade han. så inte blev det något sova, haha! han brukar ju iofs vakna vid 8.

färg

jag vill göra något med mitt hår snart!! måste ju iallafall klippa det för det är ganska slitet i topparna. men jag vill färga! hur? jag trivs ju i mörkbrun, och jag vill ju ha det kvar. men så vill jag också ha mörkbrun med massa ljusa slingor. och så vill jag ha svart och något cool färg igen, som rosa, lila eller kanske blå? fast jag är inte säker på om jag ens vill ha svart.. haha! och så vill jag ha rött igen. men det är ju så "mycket" jobb med det.

problem, haha!

förslag någon?

marieberg

idag har vi varit på marieberg. fick ju presentkort (500 kr) av mamma & pappa i julklapp, christian fick det med, så tänkte kolla ifall det fanns något. jag tänkte köpa tröjan på bilden nedan, men dom var slut!! jag fick en sån i julklapp av mamma & pappa (som jag då valt ut själv) fast en svart med vita ärmar och siffrorna var röda. snyggt! men såklart fanns dom inte nu. gillar såna tröjor!



istället köpte jag tröjan på bilden här under (fin den med) + ett par svarta leggings. så nu har jag två hela leggings, haha! att de alltid ska gå sönder.. hittade inget annat. inget på rean!




tänkte äta på marieberg, men jag köpte med sallad från maxi. blev så sugen på det!! gott var det :) när christian gick ner och greja lite med bilen så tog jag och billy en sväng ner till ica för att köpa lite lösgodis. var lite sugen, och ibland måste man ju unna sig ;) blev ju sallad igår också.

i väntan..

bra att alla ska ringa till försäkringskassan samtidigt, skitbra!! först hade jag köplats något på 500, men nu är det nere på nästan 200. wohoo! det börjar närma sig :)

idag är det jättefint ute!! :) ganska skönt, fast liite småkallt. förut åkte jag & billy upp till christians jobb med mat från stikkans pasta. om det är såhär fint imorgon med så blir det nog en promenad dit. gött! åkte till maxi efter, och när vi kom hem förut så tänkte jag att vi skulle ut och gå, men får ta det sen. har lite annat viktigt att fixa innan.

jaha, andra dagen på det nya året. får se vad det här året har att erbjuda! det bästa med förra året var ju såklart att billy kom till världen!! ♥ det bästa som har hänt oss. världens finaste kille!

woho, plats 96!!



jippi, nu har jag äntligen fått mitt samtal med försäkringskassan, så nu har jag anmält nya dagar på föräldraledigheten.

på nyårsafton var vi hemma hos morgan & mia, och där var även tony & linda. trevligt hade vi det! åt god mat och god efterrätt :) jag var ganska seg den dagen. trött och huvudvärk! vi skjöt inga raketer, men vi gick bort till skolan och kollade när andra sköt. fint :) man såg lite överallt. fick flytta på oss efter ett tag för det var några fulla idioter som höll på att skjuta raketer. alla flög ju då inte rakt upp, en flög inte alls långt ifrån där vi stod. otäckt!!

vid den här tiden förra året låg våran prins i min mage. redan under julen dessutom, men inget vi visste om. den 5 januari kollade vi upp, och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. blev lite rädd samtidgt som jag blev glad. det var ju faktiskt inget vi hade räknat med. men såklart det bästa som hänt oss!! :)

nehe, ta och tända lite lampor kanske så jag slipper sitta här i mörkret.





RSS 2.0