woop woop



äntligen har jag kommit förbi mina första 5%. det har väl inte gått så fort som jag trott, men det är ju ändå bra att det inte går för fort heller. -1,5 kg förra veckan, inte dåligt :D så nu har jag gått ner 6,5 kg sen i slutet på januari då jag började på viktväktarna. det är ju faktiskt inte så dåligt. men vart sjutton satt dom där kilona? jag ser ju lite på magen, den putar inte ut lika mycket. och sen låren tycker jag har minskat lite med. men sen då? jag vet inte om andra ser.. men det är ju skönt ändå att man ser lite själv iallafall :) jag har en bra bit kvar, men jag har en bra början tycker jag :) jag är på god väg!

mjukglass

idag blev det faktiskt sovmorgon! billy sov hela natten (mellan oss), vaknade vid 5 då han fick mat och somnade sen igen. tror han vaknade vid 7 nångång också. efter mat och blöjbyte brukar det vara bra :) sen sov vi till och från under tiden, gick upp innan 11 nångång och då hade vi varit vakna en stund. men det är verkligen inte alls ofta som v ligger till nästan 11! väldigt skönt :) fast han höll ju på att riva christian hela tiden, medans jag bara får gos ;) billy har fått sovit hos oss nu eftersom han är lite förkyld. igår natt var han ganska snorig och christian fick ta nässugen och suga ut snor. sen näsdroppar också, men det är inte alltid så lätt. det gör så ont i en när han skriker så, man känner sig så taskig. men det är ju bara för hans eget bästa. men ändå..

i fredags åkte vi hem till tony och linda. käkade tacos och så kollade vi på let´s dance :)
igår var det tänkt att vi skulle på dop/bröllop. vi åkte med i morgans & mias bil, men på vägen dit började bilen krångla lite. så då vände vi och skulle åka hem och ta våran bil istället. vi fick stanna till också eftersom billy skrek så också. sen blev det ingen idé att åka för då skulle vi komma så sent. det skulle ju ändå ta över 2 timmar att åka. väldigt tråkigt att vi inte kunde vara med, men det är sånt som kan hända. tråkigt med deras bil! att det aldrig kan vara bra med bilarna. köpte mat och åt här. sen blev det lite gott till kvällen (fruktsallad för min och mias del. gött!)
idag har det inte hänt så mycket. var ute på promenad förut, lite mer än en timme. varmt och skönt :) och förut gick vi till okq8 och köpte årets första mjukglass. gott :)
imorgon blir det promenad med linda. sen ska vi försöka ta det lite lugnt så billy bättrar på sig bättre. kanske inte så bra att vara ute för mycket. det börjar iallafall bli bättre och det är ju bra. just bara lite hosta och så mer snorig mot kvällen, och det är ju väldigt jobbigt. inte kul när ens barn är sjukt :(

och så börjar jag bli mer hungrig nu.. tänkte ta något att äta när vi kom in förut men sket i det. nu är det för sent, ska ju snart sova. har ju förresten varit duktig och gjort som tandläkaren sa! använder tandtråd (plackers) efter varje tandborstning morgon och kväll. sist jag var där, 2010, så hade jag början på små hål mellan tänderna, och de fanns kvar nu. de hade inte blivit större iallafall. så hon tyckte jag skulle använda tandtråd, så okeyrå. det var ju inte svårt, haha! har alltid tyckt att det varit svårt just längst in men nu går det great! :) vill ju ha bra tänder. ska tillbaka i maj för att laga ett litet hål som var under en lagning. bäst att fixa ju!


onsdag!

kände för att skriva lite nu, men kommer inte på vad jag ska skriva.. det blir väl det vanliga - vad som hänt de senaste dagarna.
i måndags var jag med rebecka på make up-kväll. hon är bl.a hudvårdskonsult på mary kay, och då frågade hon om jag ville följa med som gäst (och så var det en till med). tänkte att det kunde vara kul och det var det :) det var inne i Örebro, och det var tre andra på det företaget där som bl.a pratade lite grann bara och kollade när rebecka berättade och visade lite om smink. jag och den andra tjejen blev tilldelad lite olika smink, verktyg och sånt som vi skulle använda och spegel som vi kunde titta oss i när vi sminkade oss. man fick ju lära sig lite nytt och det är aldrig fel :) det var i alla fall väldigt trevligt, och skönt att komma hemifrån lite också. skönt också att billy sov när jag kom hem :)

igår blev det hälsans stig med rebecka och emelie och bebisar såklart (från vår lilla föräldragrupp. haha dessa föräldragruper! ifall nån vill veta.. jag ser den "lilla" gruppen som den gruppen vi gick i medans vi väntade barn. då var vi 5 par som gick i den, och vi tjejer + bebisar träffas ca. 1 gång i månaden hos varandra. den "stora" är den som våran lilla grupp + den som var efter oss har slagits ihop i.. så den brukar vara typ var tredje månad.. och så har vi ju "unga föräldrar". så emelie är från den lilla gruppen, och rebecka från den stora.).
iallafall, långpromenad! efter det följde vi med rebecka och lilla oliver hem och då blev vi bjudna på jättegod mat! lax, quinoa och god sås med pesto :) lite lek för kidsen också! trevlig stund :)

idag blev det hälsans stig med linda! hurtigt, 2 dagar i rad :) fast vi vek av för vi skulle till maxi, men det blev typ samma tid ändå sammanlagt. det var väldigt blåsigt idag! fick hålla i barnvagnen ordentligt för annars blåste den åt sidan. men annars var det bra väder. igår var det apvarmt! då ångrade jag att jag tog vinterjackan. hoppas att man slipper använda den mer nu. måste köpa mig en vår/sommarjacka!
det var ju också "unga föräldrar" idag. lika trevlans och kul som vanligt :) alla har kommit så nära varandra där och man kan prata om typ allt. och så har man samma humor som de flesta :) haha!

gjorde lite muffins förut men som vanligt hade jag i för mycket smet i formarna så de blev inte så jättefina. men de gick att äta iallafall. snart dags att sova men innan det - förbereda mat till billy och sen borsta tänderna.
imorgon är det dags för tandläkaren! sist jag var där var året innan man fick börja betala, och då drog jag ut ena visdomstanden. passade på då :) bäst så eftersom den ändå störde.

igår sänkte christian i billys säng så man slipper oroa sig för att han tar sig över. han vill ju gärna ta tag i saker och ställa sig upp nu så man vågade ju inte lämna han ensam i sin säng om man skulle på toa eller göra något snabbt. så det känns tryggt nu :) såå skönt också eftersom han har sovit i sin säng flera nätter nu!! :) ibland blir det hela nätterna, ibland vaknar han nångång på natten och så får han mat och så lägger jag ner han igen om han somnat.. eller så får han ligga bredvid mig. mysigt det också :) 

jaaha.. nu har jag fått ur mig lite skit och lite annat :) nu fick ni lite ointressant och kanske lite intressant att läsa om.


fredag.

fredagkväll, och nu har let's dance börjat igen. det blir att kolla vem som åker ut, sen greja lite innan sovdags!

inatt sov billy i sin säng heela natten!! han vaknade/gnällde 2 gånger men jag gav han nappen och strök lite i pannan så då somnade han om. väldigt skönt för mig kan jag säga! jag slapp sova längst ut så jag känner kanten. nu kunde jag ju ligga i mitten på min madrass :) får se hur det går denna natt nu när han sover i sin säng igen.

på förmiddan idag hade vi besök av marina, trevligt! :) sen blev det att åka och hämta christian på jobbet för att sedan åka vidare mot ruba. christian böt till sommardäck förut så nu är de fina på :) det blev ingen promenad idag.. inte direkt kul att promenera när det regnar/snöar + är kallt. förhoppningsvis blir det en imorgon :) så får jag dra med mig syster emilia som kommer hit då med.
det har i alla fall varit hurtigt denna vecka. i måndags blev det ju 2 timmar på dagen + 1 timme på kvällen. tisdag hälsans stig med linda (ca. 1 tim & 50 min tar den att gå), onsdag 1 timme på kvällen, torsdag hälsans stig med linda igen. så promenader har det i alla fall blivit :)

idag blev våran kille hela 7 månader!! ♥ så vid den här tiden för 7 månader sen var han ganska exakt 3 timmar. så stolt över våran fina billy! han är bäst, så himla underbar. så kul att se hur han utvecklas, och jag njuter varje stund jag får vara med han!
han har ju nu börjat sätta sig! han står på alla fyra och sen flyttar benen och sätter sig. han hade ju gjort det för ett tag sen i sin säng och jag fattade inte hur han hade kunnat gjort det. men nu antar jag att han gjorde så som han gör nu :) duktig kille!

nehej, fixa flaskorna, förbereda mat och borsta tänderna. sen soova!


var med i NA i lördags


ny header..


promenixar

en ny vecka påbörjad. på förmiddan blev det 2 timmars promenad med marina (som också är med i unga föräldrar). efter det blev det mat för både mig och billy. annars idag har vi inte gjort mycket.. vi var ute på en timmes lite snabbare promenad nu på kvällen. gött! billy sover vidare så då kan man passa på att ta det lite lugnt nu :)

imorgon blir det hälsans stig med linda, och kanske mia. göttgött :) på eftermiddan ska jag vara på usö för ultraljud på hjärtat. gjorde ju ekg nångång i höstas och nu är det då dags för ultraljud. säkert ingen ändring men bra ändå att det kollas emellanåt.

får se om jag orkar träna lite snart innan jag tar mig en dusch innan läggdags. om inte billy vaknar dårå. han har förresten sovit i sin säng två nätter nu :) då har han somnat hos mig efter han ätit/sovit när vi kommit hem så då har det bara varit och lagt han där! inatt låg han där längre. såå skönt för mig att kunna ligga på min andra sida! får se hur det blir inatt..




lättnaden som uppstår..

..när man fixat sommarjobb!!
jaa! :) jag svängde ju ner till Bauhaus efter vi hade varit på collage foto i tisdags. jag hade ju tänkt att åka dit redan i januari-februari för att höra om sommarjobb. jag trodde nästan att det var för sent, men det fanns några lediga tjänster till kassan! så jag fick på en gång, asbra. jag skulle bara kolla hur christian hade semester så kunde vi passa in det bättre så han får vara hemma med billy. så den tiden han inte har semester får han väl ta ut pappaledighet. beroende på hur jag jobbar med. märks när jag får schemat! :) ringde igår och då blev det klart att jag ska jobba v.27-33 :) 7 veckor alltså. så skönt att jobb är fixat i sommar :D jag har varit så orolig över det för jag har ju inte fått tag i något annat. min föräldraledighet tar ju slut 24 maj men sen får jag ta dagar av christian till jag ska börja jobba. och i år ska jag höra om det kan bli mer jobb till hösten och så. det ska i alla fall bli kul att jobba där igen :)

tisdag!

och så var det tisdag, och precis som vanligt på tisdagar har jag vägning. -1,1 kg!! :) förra veckan var bra alltså. det är det mesta jag har gått ner under en vecka, om man bortser från veckan jag var dålig i magen. så jag är jäkligt nöjd!! :) kulkul.

idag var jag, billy & mamma till collage foto för bildvisning. det blev ju massa fina bilder på min prins!! :) eftersom det är mamma som ska betala så ville man ju inte välja för dyra produkter, haha! men jag valde i alla fall två bilder som ska vara i lite större format (24x30) som jag ska betala. sen fick man ju ett album och till det valde vi 11 bilder och så blev det dop-tackkort. sen valde mamma några lösa bilder som hon skulle ha själv. det fanns ju massa fina tavlor man kunde göra, men de kostade ju lite också. vi hade väl tänkt att välja först 4 bilder kanske till albumet, men när vi fick se bilderna ville man ju ha alla! mamma tyckte att vi skulle ta med alla, men det var några som vi inte tog med. så de är nog klara i slutet på månaden :) han blev så fin min lilla kille ♥ glad på alla kort, och hans blåa fina ögon kom fram så bra :)

nej nu blir det chill. får se om billy vaknar något sen för då kanske det blir promenad :)
förresten så har jag nog fixat sommarjobb! :) får se imorgon hur det blir.

köpte denna igår.. men njaa, inte så himla god inte.

natti!

och så var det läggdags! jag har nyss krypit ner i sängen bredvid min lilla kille som har sovit en stund.

på förmiddan tog hela vår lilla familj en timmes promenad :) kul att christian ville med för en gång skull, haha! han bestämde till&med vägen. bra det, annars hade det blivit samma som jag brukar ta. han fick ta vagnen så kunde jag gå med stavarna :) under dagen tog vi det lugnt, sen åkte vi och tvättade bilen. en liten stund efter vi kommit hem så tog jag & billy ännu en promenad på en timme :) skönt att gå på kvällen då solen fortfarande är framme och det inte hunnit blivit kallt. fruktsallad (gjorde och åt efter förra promenaden också) & läsning har det blivit för mig ikväll. efter en dusch + ansiktsmask så ligger jag här och ska snart sova.

i lördags var vi hos mamma & pappa och åt påskmat, gott gott! :) mammas mat är ju ändå godast!
igår firade vi christians mamma + alex, och så åt vi påskmat. en promenad blev det också!

imorgon ska vi in till collage foto för att kolla på bilderna som togs på billy förra veckan! :) så får se vilka vi väljer.

nej nu är det bäst att sova!

RSS 2.0