slapp i soffan med nasse

 
idag skulle det vara väldans skönt att bara ligga på soffan! men vi ska ta en tripp till vretstorp sen när christian kommit hem. först till morfar och hämta lite grejor ifrån källaren, sen hem till mamma & pappa för att lämna min lönelapp så mamma kan ta med den imorgon.
imorse ringde alarmet 4.20! ingen höjdare kan jag lova! mamma hjälpte mig på brändåsen idag så det gick fortare. skönt det..! jag kände mig hur seg som helst. ingen lust att jobba alls. på coop gick det bra iallafall. gick och la mig vid 10, en stund efter jag kom hem, och sov tills christian ringde och väckte mig på sin lunch vid 12.40. hade han inte ringt så vet jag inte hur länge jag hade sovit. efter en stund gick jag upp och har tills nu nördat lite pretty little liars. tror jag ska kolla på ett avsnitt till. det är ju så bra! det rekommenderar jag er att kolla på. från början, annars fattar man inte så mycket.

nu är det igång!

 
i måndags var det första dagen på 4-veckorsjobb! nu i 4 veckor ska jag städa på brändåsen (som jag tidigare har gjort på söndagar + andra röda dagar.) och på coop i hallsberg. eftersom coop ska hinnas med innan det öppnar kl. 9 så måste jag gå upp aptidigt! 4.05 ringer mitt alarm varje dag. börjar på brändåsen vid 4.45, efter 2 timmars jobb där åker jag vidare till coop för 2 timmars jobb. visst, jag jobbar inte länge.. men just att gå upp sådär tidigt är inte riktigt min grej. i måndags gick jag och la mig vid halv nio. jag tänker inte vara uppe så mycket längre på kvällarna nu. igår var jag astrött!! christian somnade i soffan och strax efter jag också. jag har också fått ett till ställe att städa på. nämligen perrongen här i kumla. haha! det är typ 30 minuter.. men det är iallafall något. och så är det bara tisdagar och fredagar. skönt det!
idag hade jag sovmorgon! 6.15 ringde alarmet imorse. eftersom brändåsen inte är på onsdagar så hade jag bara coop. började 7 då. det var inte kul igår att gå upp och se christian få sova 2 timmar till.. lite surt, men så är det.

och så nu har jag fastnat för en serie! pretty little liars. väldigt bra är det! :) har sett något avsnitt på tv, men då har jag inte hängt med i så mycket av det som hänt. men nu har jag kollat på de 9 första avsnitten! spännande. skulle kunna kolla på ett till nu, meeen jag måste dammsuga! lite nytta ska jag väl göra idag.
jag har ínte gjort så mycket idag.. tvättade när jag kom hem, 10-13, kollade på glee, så nu kan jag börja kolla på tv:n. avsnitt 9 ikväll kl. 20 :) gick en sväng till kumla bostäder förut med för att höra om de visste när det ska bli golvbyte i vårat kök! vi var ju där strax efter nyår och valde golv. men jag fick numret till golvfirman så jag ringde förut. det golvet vi ska ha har varit slut under våren, men ska komma in nu igen vid månadsskiftet. vi bokade in att de skulle komma vecka 32. bra det! vi har väntat länge nu.. golvet i köket är ju så fult. "bubbligt" framför kylen/frysen och massa bränn-märken från nån idiotfan som har rökt inne!! golvet ser ju inte ens rent ut på grund av alla märken. tråkigt!

nehej, nu måste jag tyvärr väcka kissarna som ligger och sover. det känns alltid lika jobbigt att dra fram dammsugaren när de sover så skönt :( men men.. måste ju!

för att man är tjock?

 
jo. för ett tag sen var trygg hansa hemma hos oss, och då fixade vi lite försäkringar. gravidförsäkring, personförsäkring (på mig) och så hemförsäkring. och eftersom jag har ett litetlitet blåsljud på hjärtat så har jag fått fylla i massa papper och skickat in också. igår fick jag hem papper från trygg hansa. kostnaden skulle inte alls bli så som hon som var här fick fram. utan det skulle bli nästan 200 kr dyrare! för att mitt bmi-värde ligger för högt. så.. fan heller att jag tänker ta det. jag är arbetslös.. jag var osäker från början om jag ens skulle ta försäkring, men jag tänkte att 178 kr/månaden kan jag säkert betala. men nu sket det sig. vad roligt det är.. det där med att vara överviktig. inge bra alls med det! men det tar jag tag i till hösten/vintern.

men men.. idag har jag jobbat några timmar, och likaså imorgon blir det jobb. jag ska även jobba fredag & söndag (brändåsen, som jag brukar köra varje söndag). pengar pengar..!

jag kommer ha en del att kolla på nu! jag har ju börjat på glee, säsong 3, tills jag kommer ikapp det som går på tv:n. sen ska jag även börja kolla på en annan serie som jag har velat sett länge nu. jag har sett något avsnitt och det verkar bra! men det är ju roligare om man ser från början :) sen igår beställde jag hem bones säsong 6. rea = 149 kr! jag måste ju utöka samlingen :) den säsongen har jag inte kollat på heller.. när den gick så spelade vi ju innebandy så då blev det inge kolla av.

superfint & skönt väder idag med :D igår avrundade jag kvällen med 50 minuters promenad, ducsch och lite läsning i sängen :) gött! tänkte göra detsamma idag. det är mycket skönare att gå på kvällen! inte lika varmt då, även fast det är varmt. och så är det mer avkopplande. otroligt vad mycket man tänker på när man är ute och går själv! massa tankar som snurrar runt.

jag tycker också att det är bättre i sovrummet nu! vi har bytt sängram, till den svarta som vi fick av tony & linda. jag köpte ju nya madrasser till den i fredags och i söndags satte christian ihop sängen. det blev mycket finare, den är mindre och det ser mysigare ut nu :) bara att köpa en extra bäddmadrass till så blir det ännu bättre. mjukt ska det va! men det funkar ändå, än så länge! jag slängde in två små lila runda ryamattor vid sängen också. mattor gör så himlans mycket! måste införskaffa en som vi kan ha under vardagsrumsbordet. så tomt & fult nu.

ser också att blogg.se har ändrats. tydligen så kan man svara på kommentarer direkt! bra det :)


jobb


idag har det blivit jobb! jag jobbade istället för hon som kör i vanliga fall. så idag har jag städat swedbank i hallsberg, sen hjälpte jag mamma med ett tåg, efteråt åkte vi till skanska, sedan tog vi ett tåg igen innan vi åkte till ahlsell där det var lite grann bara utanför. eftersom jag inte har varit på de ställena förut, förutom swedbank, så hjälpte mamma mig med det andra. då hjälpte jag henne med hennes emellan. hon städar bara tågvagnar nu. fort gick det! jag ska jobba imorgon och torsdag med. imorgon kommer det att gå fort. då var det inte alls mycket. gött :) bra att jag får jobba lite, pengar behövs! :) jag fick hoppa in i fredags med i ungefär 2 timmar. då blev det en tripp till laxå för att hjälpa en tjej där, som jag jobbade med lite grann förra sommaren.
nästa vecka börjar ju 4-veckors jobb. men då är det ju på morgonen bara. men jag kommer att få gå upp aptidigt. typ vid 4.. då blir det inga sena besök hos folk. har vi besök så tänker jag vara otrevlig och gå och lägga mig. inga sena kvällar för mig inte!

skönt att vara hemma nu.. det var segt att gå upp imorse! äter lite kassler och potatissallad som är kvar från i lördags. det är fan skönt att kalasandet är över nu! det är dyrt att fylla år.. om man ska ha "kalas" alltså. så blir det när folk kommer flera dagar.

nu ska jag fortsätta äta och kolla på glee (säsong 3), som jag måste titta ikapp så jag kan börja kolla på tv:n istället.

föräldragrupp


idag har jag och christian varit iväg på föräldragrupp. det var gång 1 av 4. det var såklart nervöst innan men det gick bra :) det var 4 andra blivande föräldrapar där med, som också väntade sitt första barn. det var tur att christian följde med. jobbigt om jag hade gått själv när alla andra blivande pappor var med. idag var det från 8-10, men de 3 kommande måndagarna kommer vi köra 15.30 och 2 timmar framåt. det passade bättre för mig, och även för andra med som jobbar. nästa måndag börjar jag ju att jobba i 4 veckor, och det är ju på morgonen så jag är färdig strax efter 9 tror jag.

idag har jag tänkt att ta det lugnt. kanske kolla på film eller något :) jag är så trött, så jag orkar inte göra något speciellt. lite tråkigt väder med.. jäkla regn! men det är verkligen ingenting mot var det var igår morse när jag skulle åka och jobba. det var väl vid 5.45 som det spöregnade. jag såg knappt vägen, så jag körde nog i 70 på motorvägen. det var lite läskigt, när man inte såg så mycket!
sen under dan sprack det upp och det var jättefint och skönt :) jag tog mig en tripp till marieberg igår. tanken var att shoppa massor, men jag kom hem med 4 par örhängen. jag behövde nya till alla mina hål. jag hittade fan ingenting. som vanligt då.. när man väl kan handla, då hittar man inget! annars när man inte har så mycket pengar hittar man hur mycket som helst. tråkigt!

nej nu ska jag kolla om det finns någon bra film att kolla på.. sugen på lösgodis med!!


27+6


ja imorgon går vi in på v.28! det innebär att det bara är 12 veckor kvar tills bf. 12 veckor är inte alls mycket. det går verkligen så himlans fort nu! det är redan 14 juni - sommar! dagen vi fick reda på att det var en knodd på g var 5 januari - vinter! shit.
den lille leker verkligen rövare på kvällarna när det är dags att sova. det är ju då som jag är stilla, och då är det dags för han att röra på sig. igår kände christian för andra gången. han hade bara fått känna på spark en gång tidigare, men sen inget mer. igår fick han till och med känna tre gånger :) ibland känns det lite lustigt att det är något där inne som rör på sig. men ändå känns det så bra!

idag var jag uppe tidigt, för att sedan åka till vretstorp. jag skulle med mamma och kolla på emilias skolavslutning. alla klasser hördes för en gångskull när de sjöng. annars är det alltid några som aldrig hörs. otroligt, hur få de är nuförtiden!! 6:orna som slutade nu var 13 stycken tror jag. vi var 30!! likadant emilias klass.. 12! de blir färre och färre för varje år. 1991 was the year ;) vi var ju för sjutton mer än dubbelt så många än vad de är nu. efter att vi varit i kyrkan åkte vi till skolan, där det var lite fika och så. sen åkte vi hem till mamma och dom. mamma slängde ihop en tårta med massa jordgubbar på. mmmm! erika slutade också idag så hon var med hemma tidigt. fick present av henne, som hon sa att hon hade gjort själv, haha! men då fick jag en vit tubtopp/klänning som hon köpte på cubus när vi var på marieberg sist. den är jättefin och jag ville ha en likadan! men då fick jag hennes. snopen blev jag! men snällt av henne :) att hon inte ville ha kvar den.. nu har jag nånting fint att ha på mig på lördag! :)

jag tror att det är denna, fast en vit! hittade ingen annan på hemsidan så jag antar att det är denna :)



imorgon kan jag få sova ut :) inte ska jag gå upp tidigt! vi ska iallafall ta en tripp till ikea imorgon och köpa nya madrasser till sängen vi fick av tony och linda. så bort med den vi har nu, träfärgad. och dit med den svarta istället. fiiint! :) jag måste också köpa färg till spjälsängen. den ska bli vit, inte ful-träfärgad. även om det kanske inte spelar nån roll egentligen så vill man kanske ha det fint ändå. det kommer ju se dumt ut annars. vi med svart säng, träfärgad spjälsäng och vitt skötbord. njaaa. jag har hittat sån där färg från jotun. lady, sensitive. det är bla. minimal färglukt och ingen hälsoskadlig emission. det är sån de brukar visa på reklam :)


kolmården 6 juni, del 3































kolmården 6 juni, del 2



































kolmården 6 juni, del 1






















helgen - nu


igår beställde christian en ny dator, och idag kom den redan! :D vi har precis varit och hämtat ut den så nu sitter han och grejar med den. finfin dator :) så länge får jag sitta vid seg-datorn (min & erikas, som jag lånade med häromdan..).

lite update från de senaste dagarna:

skrev ju sist i fredags, och det blev lugnt tillsist iallafall. skönt det! kollade på film.. christian somnade tidigt, två timmar senare gick jag och la mig efter att ha slumrat till i soffan.
i lördags var vi i vretstorp på 50-årsfest! :) det var min morbror ove som hade fyllt år så då var vi iväg och fira han. det var trevligt! :) det bjöds på väldigt god mat. och för vissa blev det lite mycket alkohol kanske?
som vanligt så blev det jobb för mig på söndagsmorgonen. försov mig 45 minuter, panik! råkade visst somna om efter alarmet ringt. men jag blev ju bara 20 minuter sen, och det är tur att det inte kommer nån och ska äta tidigt på söndagar. det är värre på vardagar! sov en bra stund sen när jag kom hem. på kvällen fixade jag smörgåstårta!

i måndags fyllde jag år. 21 hela år. redan 21 år. på ett sätt känner jag att det har gått fort, att jag redan är 21 år. men sen känns det också lite. de flesta man umgås med är ju äldre, så då kan man känna sig "liten", även om det inte skiljer många år emellan. mellan mig och christian är det ju ändå 6 år. han var lika gammal som mig när vi träffades. eller, han skulle fylla 21 månaden efter. haha, liten!
iallafall.. tog mig en promenad i det sköna, sen ringde mamma och sa att de skulle komma och hämta upp mig för pappa skulle bjuda på mat för att jag fyllde. då fick jag skynda mig hem. tur att jag inte var långt hemifrån. vi åt på restaurangen i vivalla. god mat! mmm :) fick även presenter som jag öppnade i bilen, en öppnade jag hemma. fick pengar och en matberedare. väl hemma så dekorerade jag smörgåstårtan som jag hade gjort till christian & mig. jag gjorde en lite större än jag hade tänkte mig först..
när christian kom hem fick jag en jättefin bukett med blommor! :) present har jag ju fått i förväg = kameran! sen åt vi mumsig smörgåstårta. jag kan allt jag! :) det kan man icke tro. fick besök senare av morgan, mia, tony och linda.
i måndags var det också 2 år sen som jag tog studenten. hur sjukt är inte det då? knappt så jag kan tro det.. att det har gått så fort!

igår var mamma, erika och emilia här! de fick äta upp resten av smörgåstårtan för varken christian eller jag ville ha mer. jag tog en bit till frukost, sen fick det vara bra.
idag var jag iväg på glukosbelastning. jag fick inte äta efter 22 igår så imorse var jag jäkligt hungrig :/ men tur ändå att det var på morgonen. tog ett stick i fingret och kollade blodet, sen fick jag dricka en flaska med nån slags sockervatten. det var "bara" 200 ml men fy så jobbigt det var att få ner det. det var värst mot slutet, höll på att spy! sen fick jag sitta och vänta i 2 timmar innan ännu ett stick i fingret skulle tas. under tiden läste jag lite tidningar och roade mig med mobilspel. de 2 timmarna gick fort ändå.. iallafall så såg allting bra ut, bra det! blodtryck kollades också, och även magen mättes.

nu blev det här ett inlägg med massa text (som jag tycker) och inga bilder, tråkigt! ska försöka lägga in några bilder från när vi var på kolmården förra veckan.

nu ikväll blir det att ta det lugnt. har haft huvudvärk i några dagar nu, men har tagit alvedon så hoppas att det går över. lite småseg är man också. upp tidigt imorgon med för att kolla på emilias skolavslutning.

hur ska man ta det?


våran dator har gått sönder, så igår lånade jag med en dator från mamma och dom. jag och erika fick den tillsammans i julklapp för några år sen.. dock så används den knappt så jag tänkte att jag lika bra kunde låna med den, så jag kan blogga lite ;) får se ifall våran ska lagas (?) eller om vi ska beställa en ny.

i onsdags var vi iväg till kolmården med tony, linda och hennes lillasyster. det var andra gången jag var där, första gången var för snart 5 år sen. vi hade jättebra väder och det var kul att se alla djur! :) jag tog massa kort! jag la in dom på denna dator, så får se om jag lägger upp några bilder. den är ju så seg! vid björnarna och aporna kan man stå vid hur länge som helst. apor är så jäkla fräna! :) kul dag!

igår åkte jag till vretstorp och hjälpte mamma med en grej till min morbror ove som fyllt 50. han ska vi iväg och fira imorgon! kul :) mamma, jag och emilia åkte ut till viiby krog för att äta. emilia fick sin mat på en gång, och jag strax efter. mamma fick vänta 30 min!! de glömde bort hennes.. efter 20 min gick hon och sa till. sen när maten kom så sa hon som serverade till emilia: gå och ta en glass, det får du, för att mormor fick vänta på maten. mamma påpekade då att hon var emilias mamma. tror hon skämdes lite då. först att maten var glömd, sen att hon sa sådär. men hur ska man ta det? antingen så tyckte hon att mamma såg gammal ut, eller att jag såg gammal ut. jag kan ju förfan inte vara mamma till emilia. ser jag ut att vara mamma till en 8-åring? joovisst, jag var 13 år när jag fick emilia. hm. att de säger sånt där..

idag är det iallafall fredag. precis som förra fredagen så skulle vi ta det lugnt idag. men precis som förra fredagen så är det bara jag som gör det. tråkigt! vad fan ska jag göra? jag har fan ingenting att göra. pysslade lite förut, men nu då? kanske drar ut en sväng sen, vem vet.

@ sjöparken


jag tog mig en liten promenad till sjöparken i lördags, och med mig hade jag kameran. jag hann att ta några foton innan batterierna tog slut. det var blåsigt och kallt, men det var skönt ändå att komma ut och få lite luft. här är några av bilderna.










trött.. på dig


lördag. vad ska man göra idag? ta det lugnt? det skulle vi ha gjort igår, men icke. men för min del var det ju såklart lugnt. hade besök av två av christians kompisar (det är ju då inte ovanligt att den ena är hos oss). senare kom tony och linda också. 
jag blir så himlans trött på folk som ska vara så respektlösa och så jävla otrevliga!! som inte tänker på andra alls. i mitt hem, vårat hem, så ska inte andra behöva bestämma.. men tydligen så tror folk att det är så man kan göra. bestämma över allt och alla. att alkoholen inte kan göra personen trevlig istället?! fast iofs.. personen är ju faktiskt så nästan jämt. jag undrar.. vart gick det snett? en person som inte är nr.1 på min gilla-lista iallafall.
jag antar att det blir lugnt idag, och inte sent. imorgon ska jag ju upp och jobba! en liten stund bara, jag kan ju lägga mig när jag kommer hem. men det är ju tufft att gå upp 5.20 ändå. 

i torsdags var ju jag och mia ner till ullared!! bussresa ner på typ 5 timmar, 9 timmars shopping, och sedan en lång bussresa hem igen! på natten gick jag upp vid 2. bussen gick vid 3. ungefär 4 timmars sömn hade jag då fått mig. jag hade jättesvårt att somna. det var som innan julafton eller om det är något annat man ska göra. då är det svårt att somna också. ingen sömn på resan ner. det var inte så himla mycket folk där nere :) skönt det! bra att åka i veckan. jag fick med mig en del saker hem! :) jag får ta kort sen och lägga ut på det jag köpte. inte allt kanske..
det var jäkligt skönt att komma hem! vi var i kumla vid 22, så när jag kom hem visade jag christian mina inköp och sedan blev det att lägga sig. på vägen hem från ullared så kanske jag sov 10 minuter, strax innan vi kom till jönköping. det var inte det lättaste att sova heller för busschauffören körde inte lugnt direkt. många rädda/oroliga passagerare var det! men det var iallafall kul att få komma ner och shoppa lite :D

RSS 2.0