jobbig natt

billy har ju som sagt blivit förkyld igen. inatt hostade han massa + att han var jättesnorig. det är inte det lättaste att ge en bebis näsdroppar och inte hostmedicin heller för den delen. bara vrider och vänder sig och skriker. det förstår jag, det kan ju inte vara så kul för dom. men man måste, även om man känner sig så taskig. men det är ju bara för doms eget bästa! efter ett tag fick jag i både näsdroppar och hostmedicin och jag hörde hur han kunde andas lättare sen. skönt! blev också nerspydd två gånger eftersom han skriker/hostar så han spyr.. sen ville ju busungen inte somna om heller utan klättrade lite på mig, skulle bara ställa sig upp hela tiden. två trötta föräldrar och en pigg bebis! det är så det är ;) nu är billy inte liika snorig längre, men han hostar väldigt mycket :( hoppas att det inte varar lika länge som sist!!

idag fick sjuklingen sig ett bad. annars har vi inte gjort mycket förutom att tagit det lugnt. vi ska nog hålla oss inne några dagar nu så det inte blir värre. så inga promenader här inte! fast jag kan ju gå ut när christian är hemma iofs. annars får jag ta och köra zumba i veckan. jag måste ju röra på mig!!

idag är det 2 veckor kvar tills jag fyller. men det är också 2 veckor kvar tills pretty little liars säsong 4 börjar!! :D fast i usa dårå. men bara att ta hem och kolla dagen efter! wiiii! längtat massor ju! tagga :D haha man blir ju beroende!

när christian kommer hem från jobbet ska vi åka och handla, sen hem och äta tacos! :) mmmm!

mors dag

idag fick jag vara med om min första morsdag. christian tyckte att jag kunde beställa mig något från bonprix (favoriten!) som morsdagpresent. och det är ju inte fel :) bara att gå in och kika om jag hittar något. fast där hittar jag alltid massa jag vill ha så det blir nog inga problem ;)
idag skulle vi iväg och fira mamma på morsdag, fast innan det mötte vi upp mamma, pappa och emilia utanför viiby krog för pappa tänka bjuda oss alla på mat :) gött var det! sen åkte vi hem till dom och fikade lite och så. mot kvällen beställde vi från pizzerian så jag är fortfarande mätt! ändå har jag nyss ätit upp de sista jordgubbarna som jag köpte i fredags.

billy har blivit förkyld igen :( hostig och snorig! jag har försökt att suga ur snor med nässugen men det är inte det lättaste. lite har jag fått ut men det är ju fortfarande kvar. det är nog jobbigt att andas.. det hörs! hoppas bara att det inte är lika länge som förra gången har var sjuk. hostan från då hade nästan nyss gått över. jobbigt när de små är sjuka :( just nu ligger billy i våran säng, jag satte mig bekvämt med kuddar och täcke vid fotändan och christian ligger på soffan och sover.
vi var ju på bvc i torsdags, 8-månaderskontroll. han hade växt och gått upp bra. strax över 9 kg nu, lilla killen! efter det var det tänkt att vi skulle på promenad med rebecka, oliver och agnes men det regnade så, och det är inte så kul att gå då. men det blev en promenad för mig och billy iallafall för vi gick hem till dom och fikade! dock så blev jag ganska blöt. vi var där en stund och hade det trevligt :) när vi skulle hem så regnade det ännu mer. man kände sig ju väldigt snygg när man skulle in på maxi också innan, haha!

i fredags blev det promenad med linda! :) christian skulle hjälpa tony med bilen senare och jag hade tänkt att stanna hemma med billy. men vi tog en sväng inne på lagerbomben, sen släppte vi av christian och sen åkte vi vidare mot vretstorp. där tog vi oss en promenad i elljusspåret (4 km) och det var första och sista gången jag gick där med barnvagn! det är ju en bra runda med kuperad terräng, men massa rötter och stenar så inte det lättaste med barnvagn. så det tog lite extra tid. det blev ju bra träning för benen och rumpan iallafall :) men inte kom jag ihåg att det var så jobbigt att gå där?! men när jag var yngre och man skulle gå/springa den där rundan när man gick i skolan, då kändes det som en evighet att ta sig runt. men det var ju då också, haha! då var allt jobbigt när man var liten och tjock! men tänkte iallafall att jag skulle vara hurtig med 2 promenader :)
efter det svängde vi in hos morfar och hälsade på för det var ju ett tag sen vi var där.

igår blev det en dag hemma. jag körde 45 minuter zumba, jobbigt som fan! vi tog även en promenad till kumlasjön och hem igen. varmtvarmt! vi har ju nu även en elgrill så igår grillade vi, och det var inte dumt alls! :) bara det att man ska äta för mycket för att det just är gott.

snart ska jag ta och lägga mig bredvid min snoris ♥ god natt!

onsdag

igår var det 3 veckor kvar tills jag fyller. när det var 8 veckor kvar, alltså för 5 veckor sen så hade jag satt ett litet delmål. då hade jag tänkt att jag skulle gå ner 4 kg tills jag fyllde. då skulle det vara ca 0,5 kg/veckan. det vore ju rimligt, ville inte ta för mycket ifall det inte skulle gå. fatta besvikelsen då! igår när jag vägde mig så hade jag gått ner 1,1 kg sen veckan innan :) väldigt bra! och nu är jag bara 0,5 kg ifrån mitt delmål, och det är 3 veckor kvar tills jag skulle ha gått ner dom kilona. så jag antar och hoppas att jag klarar det ;) of course I can!!

igår blev det en promenad med linda på ca 1 ½ timme :) det hade slutat regna när vi skulle gå. senare kom det lite smått och när vi närmade oss hemåt men hade en liten bit kvar så började det ösa mer ner. så då fick vi traska på hem.
åkte hem till tony & linda senare. christian hjälpte tony med bilen, och så blev vi bjudna på väldigt god paj! :)

idag har jag varit mer utvilad. billy vaknade vid 6 (sovit i sin säng hela natten, så skönt!), fick mat och så. efter att ha varit vaken lite och efter lite mer mat så sov vi en stund till, till typ 9. sen var vi uppe en stund, jag diskade lite, kollade på tv.. sen la vi oss igen för billy var så trött. så efter lite mer mat så somnade han och även jag. vi gick upp runt 12. såå skönt! :) runt 14 traskade vi bort till familjens hus, unga föräldrar. så där hängde vi, åt mat.. det vanliga ;) träffade miriams lille bebis som bara var 8 dagar. han var såå liten och jättesöt! nu väntar vi bara på marinas bebis som håller sig kvar där inne.

tog en timmes kvällspromenad med min tröttis förut. varmt & svettigt, och skönt såklart! :) imorgon ska vi till bvc för 8-månderskontroll. det ska bli spännande att se hur mycket billy har gått upp och hur lång han blivit. efter det ska vi på en liten promenad med rebecka, oliver och agnes. vi ska även stanna till vid en lekplats så de kan leka/gunga lite :)  

eftersom vi aldrig åkte till marieberg i måndags så beställde jag ett displayskydd till mobilen + ett skal. idag kom skyddet iallafall så nu är displayen skyddad. hoppas på att fina skalet kommer imorgon :)

nehe, läggdags snart kanske?


sverige

nu var det ett litet tag sen jag skrev, men det har ju inte hänt så himlans mycket.
det har iallafall blivit massvis med promenader! viktnedgång. denna vecka har det faktiskt hänt ganska mycket redan (var tvungen att tjuvväga mig lite) men jag ska inte tjoa för mycket för det kan ju faktiskt hända lite/mycket tills på tisdag då jag har vägning. men bara försöka hålla det här nu tills då :)

sist jag skrev var ju billy sjuk. hostade massa och var snorig! så det är skönt att han är bra nu, förutom lite hosta som kommer då och då. han har ju hunnit blivit 8 månader också, min finis ♥ han har vuxit så och blivit en riktig busunge :) och väldigt gosig också. men inte när han bara ska bitas, haha!

jag har ju skaffat mig en ny mobil också! :) en samsung galaxy s 4. var inne till marieberg i fredags och förlängde mitt abonnemang, och så tog jag en vit telefon den här gången. fiin! men imorgon måste jag ta en sväng in till marieberg igen för att köpa displayskydd. vågar ju knappt ha mobilen framme nu ju, haha! skal och sånt får jag ta och skaffa mig senare, bara displayen är skyddad så.

om typ en månad ska jag börja jobba med på bauhaus. var inne för några veckor sen och fick schema, så nu är det bara arbetskläder som fattas. det blir nya eftersom de tydligen rensar skåpen efter varje sommar så mina gamla finns inte kvar. men jag tog samma storlek på byxorna så får hoppas att de sitter lite bättre än sist ;)
18-20 juni har jag "introdagar" då jag ska vara med i kassan för att komma in i det igen. lika bra så jag inte kommer och ska stå där själv när jag inte har jobbat där sen 2011. lite kommer jag ihåg såklart med det känns tryggare att vara med nån i kassan först :) ena dagen är det även liten utbildning på drive-in så man får veta vart allt står och så och vad man använder det till. också bra för det har ju varit lite träligt ibland när man stått där och folk frågat efter vissa grejer men så har man ingen aning om var det står, eller kanske vad man använder det till. så det blir bra :) ibland passade jag på när ingen kund var inne, att gå runt och kikade så jag hade lite hum om vart lite var.
sen går jag på schemat 1 juli och då kör jag 7 veckor :) första veckan är det dock 2 dagar bara men skönt med mjukstart. ska bli så jäkla gött att jobba i sommar och dra in lite mer pengar!!

kollar faktiskt på finalen i ishockeyn nu. har inte sett en enda match nu när det varit men nu är det ju final och Sverige spelar och de leder nu med 4-1 och det är bara några minuter kvar av matchen. guld till Sverige då alltså :D mycket kan ju hända på 4 minuter.. men nää ;)

min underbaring när vi var på familjens hus i onsdags :)



1-5 till och med nu :D



vårdcentralen

idag blev det ett besök på vårdcentralen. billy har varit förkyld i ungefär 2 veckor och han hostar en del. det börjar ju bli bättre men det är den där jäklans hostan som bara ska dumma sig! ibland hostar han så att han spyr också :( tänkte att det var bäst att ringa så man kanske skulle få hostmedicin så att det blir bättre. så när jag blev uppringd och berättade om hur det var så tyckte han jag pratade med att vi kunde komma dit på en liten undersökning och så. kl.11 fick vi tid och undersökningen gick bra. tyckte bara att hon vi träffade var dryg :s hon skrev iallafall recept på hostmedicin så det var ju bra. skulle hämta ut på hemvägen men billy skrek så himla mycket då och så han nästan satte i halsen. man får ju nästan panik för man kan ju inte bara dra upp han. lite svårare nu när vi har bytt till sittdelen. jag tog upp han en stund också och då blev det bra men när jag skulle sätta ner han igen blev det inte så bra längre. skyndade mig hem istället, han skrek ju hela vägen.. fick hämta ut senare istället då han var hemma med christian. ingen billig hostmedicin inte.. 188 kr! ganska dyrt tycker jag, men vad gör man inte? det är ju sånt som behövs.

imorgon åker vi in en sväng till bauhaus för jag ska skriva kontrakt, få schema osv.. :) spännande! jag har ju kvar nyckeln till skåpet jag hade sist och där ligger även arbetskläderna. får se om jag kan ha dom.. kan ju hoppas att de har blivit lite stora ;) eller iallafall sitter bra! illa om de sitter tajt, haha!

unnade mig en sån här på valborg! god :)

RSS 2.0